32    1    0  

Vegg til vegg teppe på linoleum

 34     0
Hei,

Har en kjellerstue som er relativt kald, dvs du bør ha på deg tøfler på gulvet og det står på lite varme der nede. Vi tenkte å fikse opp denne relativt enkelt for å kunne bruke den litt oftere. Gulvet er betong med linoleum på toppen. Fått mange tips om å bruke vegg til vegg teppe og dette kan jeg teipe på toppen av linoleumen såvidt jeg forstår. Men, da det er relativt gulvkaldt i dag, så lurer jeg på om det har noe for seg å legge noen form for underlag under teppet? Ser at feks teppeabo selger noe de kaller Thermofelt: Thermofelt pakke 9,13 kvm - Teppeabo - er det noe poeng? Ett alternativ er jo selvfølgelig å få tak i litt teppe og legge det på gulvet for å kjenne om det gir kuldegjennomslag i sokkelesten først. 

Takhøyden er begrenset og tenkte å ikke putte en formue inn i prosjektet så jeg leter etter en relativt "enkel" løsning som fungerer greit.

Tanker? 

   #1
 412     Nord-Jæren     0
Tenker umiddelbart 20mm glava trinnlydplate eller XPS og 6-8mm x-finer som trykkfordelende plate og for å lime teppet mot. Bygger 26mm ekstra ift. dagens. Alternativt kan du gå ned til 10mm XPS om det virkelig kniper. Dette er tilstrekkelig trykkfordelende for "normal bruk". Dersom du skal inn med noe tungt, f.eks. en tung bokhylle eller et 300L akvarie, ville jeg erstattet trinnlydplaten med tilsvarende tykkelse x-finer/OSB/spon akkurat der det er aktuelt, evt. lagt 10mm spon på 10mm XPS (pluss trykkfordelerplaten for å få en mest mulig glatt overgang) langs veggene mht. evt. fremtidig bruk (du står normalt ikke tett inntil veggen uansett).

Edit: Finner lite info om Thermofelten, men tviler på det er mer varmeisolerende enn mineralull.
Signatur