589    7    1  

Badegulv med minst mulig vekt

O_K
 431     0
Hei!

Jeg skal pusse opp et gammelt bad som brukes til gjestebad her i huset, badet er ca 1.7m X 2m så det er et lite rom.  I dag er gulvet på badet et tregulv med vinylbelegg oppå.  Det fungerer helt greit, men må byttes.  Jeg har da i samme omgang tenkt å legge vbv, men da begynner jeg å lure på hvordan dette kan gjøres enklest mulig, og uten å legge for mye vekt på bjelkelaget.  Huset er fra tildlig 1900tall, men jeg tror gulvet under badet er lagt nytt rundt 1930.  Fall er ikke veldig viktig, rommet er lite, og jeg kommer til å legge vinyl 10-15cm opp på vegger og ha høy dørstokk. 

Det jeg opprinnelig så for meg var å legge rør i xps (må da ha et undergulv) eller spon, men oppå rørene må det da et nytt undergulv før vinylbelegg kan legges, kan det være spon rett under vinyl?

Alternativet er å bygge et undergulv og støpe vbv rør inn i dette, hvis jeg bruker de tynneste (10mm?) rørene, hvor tynt kan jeg da støpe?  Siden rommet er så lite burde 10mm rør gå greit.  Vil denne løsningen egentlig bli mye tyngre enn det alternativet uten støping.  Jeg hadde en følelse av at støp er tungt, men spon er tunge greier det også, og det vil bli ganske mange cm spon til slutt med den andre løsningen.

Jeg er som sagt ganske usikker her, kan godt hende at bjelkelaget er solid nok, men det finner jeg ikke ut før prosjektet er i gang.  Naborommet har vært et gammelt bad (fra 1950-tallet), og der er det i alle fall 10-15cm støp på gulvet, og det rommet ligger på samme bjelkespenn.  Det derfor mulig at bjelkene enten her nært maksimal belastning, eller at bjelkelaget er forsterket der.  Ulempen er at det betyr at det er veldig vanskelig å forsterke bjelkelaget siden bjelkene forsvinner inn under det støpte gulvet i naborommet, og det vil bli veldig vanskelig å få tilgang i hele spennet mellom de to bæreveggene. 

TSt
   #1
 14,979     0
Du kan bruke XPS sporplater, varmefordelingsplater med rør og så en plate flytende og til slutt vinyl.  Dette vil bli et "lett" gulv hvor en enkelt kan endre temperatur også uten at det tar mange timer. Men kan være at du vil ha en annen tur temp enn ved støpte gulv men har du ikke høyere tur temp i dag enn vinyl tåler så skulle du kunne få ønsket temp (under) dette vha termostat. 
71
   #2
 121     0
Jeg er i samme situasjon som deg. Har fått et tilbud på 30mm EPS-plater som limes til sponplatene på badet og så dekkes med trykkavlastende plater som du så kan legge toppgulvet ditt på.

Det virker ikke å være den billigste løsningen som jeg fikk tilbud på, men du kan jo eventuelt prøve å kontakte disse for å høre om de kan ha en løsning som kan fungere for deg:

http://www.blueblock.no/produkter/compact-floor/

Jeg har ingen forbindelse med selskapet, har kun hatt positiv dialog med dem i forbindelse med prosjektet jeg er i gang med så langt.
Signatur
   #3
 25,065     Akershus     0
Har du vbv i resten av huset? Hvis ikke, ville jeg vurdert varmekabler.
Signatur
O_K
  (trådstarter)
   #4
 431     0
Har vbv i resten av huset, eller i alle fall etterhvert. Rehabiliteringen av dette badet er første steg for å få vbv i den nordlige delen av huset, og jeg skal etablere samlestokk i veggen mot badet uansett så sånn sett har det egentlig ikke falt meg inn å bruke varmekabler, men med et lite bad som ikke vil være i daglig bruk så er det jo faktisk ikke umulig å bruke strøm der selv om jeg har vbv i resten av huset.

Ellers så er nok eps med en topplate en god mulighet, jeg har tenkt litt på roth compact (14mm byggehøyde).

71: hvaslags trykkavlastende plate blir du anbefalt til å ha på toppen.
71
   #5
 121     0
O_K: jeg må ærlig si at jeg ikke husker i farten hva representanten for Blueblock sa til meg på telefonen. Men jeg mener at det var Compact floor Pro, som veier inn på 19kg/m². De svarte meg svært raskt på mail, så jeg hadde sendt de en epost og forhørt meg så får du nok det beste svaret. Beklager at jeg ikke husker hvilken plate de nevnte.. Jeg skal ikke i gang med mitt prosjekt før om noen måneder, og har ikke valgt hvilken løsning jeg skal gå for enda. Men det frister å lage et bad uten å støpe for å spare vekt på etasjeskillene.
Signatur
O_K
  (trådstarter)
   #6
 431     1
71: Flott, takk skal du ha, jeg skal vurdere å ta en telefon til dem etterhvert. Er noen måneder til jeg skal i gang også, og begynner med riving på egen hånd for så å kunne vurdere alternativene når jeg ser bjelkelaget, men tenkte å gjøre mest mulig research på forhånd så jeg slipper å begynne å lese meg opp når jeg har begynt rivingen. Er helt sikkert mange spennende overraskelser under gulvet der, med mindre jeg er så heldig at det ble lagt nytt under oppussingen som ble gjort i 1988-1990 på huset.
HSt
   #7
 37,576     Lillestrøm kommune     0
Det var denne tråden jeg skulle ha postet meldingen om at hvis dere vil støpe så bruker dere EPS Betong. Dere må i så fall legge varme i avrettingen oppå denne da EPS betong isolerer mye.