5,754
14
0
Baderomsgulv/Betongtetthet
11
0
Har et baderomsgulv hvor varmekablene er krakelert og gjenomvåte, ingen mulighet til å reparere. "Denne kablen er det ingen mulighet for å reddet da trolig betongen innehlder for mye luft slik at denhar begynt og isolere i stedet for og dra varmen bort ifra kablen"
Det er blitt foretatt en betongprøve: 1,22 kg/d3
Sintef bygg forsk har testet ut at et ubearbeidet og ukomprimert betong gulv skal ha en kg på 1620 kg/vn3
Spørsmålet mitt er som følger, er det lagt et for dårlig gulv her? Kablene er også lagt rett på armeringsjern. Kan det være grunnlag for en klage? Gulvet er 8 år gammelt og utenfor garantitiden.
På forhånd takk for svar!
Det er blitt foretatt en betongprøve: 1,22 kg/d3
Sintef bygg forsk har testet ut at et ubearbeidet og ukomprimert betong gulv skal ha en kg på 1620 kg/vn3
Spørsmålet mitt er som følger, er det lagt et for dårlig gulv her? Kablene er også lagt rett på armeringsjern. Kan det være grunnlag for en klage? Gulvet er 8 år gammelt og utenfor garantitiden.
På forhånd takk for svar!
Har snakket med han som har lagt det, han sier at han som murer ikke har noe greie på betongtetthet.
Synes bare det er litt rart at SINTEF har en slags standard og at mine betongprøver viser at det ligger under den standarden.
Og betongprøvene viser en tetthet som ligger under SINTEF sin standard.
Så er ingen som kan svare på noe angående betongtetthet og badromsgulv? Er det sånn at man bare kan legge et gulv? uten noen som helst form standard på betongtetthet?
Min erfaring er stikk motsatt ?
Et gulv med varmekabler vil nær sagt aldri bli "ladet opp" med fukt, det er i det minste noe jeg har til gode å se, men derimot har jeg sett mange bad med lekkasjer rundt sluk og gjennomføringer.
Et bad som har membran på undersiden av støpt gulv vil også være til dels diffusjonsåpent oppover, og fukten vil forsvinne raskt.
Jeg har sett noen baderomsgulv med lekkasje, og det har nesten utelukkende vært smøremembran oppå betongen.
Men det skal sies at banemembran og lignende under betongen og også smøremembran oppå betongen, fungerer begge helt utmerket så lenge det er riktig utført.
De badene jeg har sett med lekkasje i gulvet har hatt feilaktig påført membran, og da særlig rundt sluk og gjennomføringer, og dette er som nevnt utelukkende på bad med smøremembran.
Dette har nok noe med at membraner lagt under betongen ofte er gjort av fagfolk som nærmest kun driver med slikt, mens smøremembran ofte utføres feil, både av fagfolk og andre, som ikke er nøye nok med påføringen, eller ikke følger produsentens anvisninger.
Jeg kan litt om betong, og vet at luft og luftporer er viktige i betong, men da særlig for frostsikring av betong i konstruksjoner som støpes utvendig. Det blir også tilsatt såkalte L-stoffer i betong for å øke luftmengden.
Jeg har dog aldri hørt om at for mye luft i betongen skader varmekabelen, og stripsing av varmekabel til armeringsnett er helt vanlig prosedyre. Jeg tror ikke du har noen sak her, varmekabelen kan ryke av mange årsaker, og når man har lagt noen tusen varmekabler og megget disse, så vet man også at de enkelte ganger ikke virker skikkelig når de er nye en gang, og jeg har vært borti kabler som ryker etter bare et par år, uten noen klar årsak. Kanskje det var luft i betongen, ikke vet jeg, men jeg aldri hørt om noen som har nevnt det som årsak tidligere ?
Jeg vet som sagt ikke om jeg har noen sak her eller ikke, men derfor jeg spør
Vi er to naboer som brukte samme håndverker til å bygge begge våre bad, samtidig, nå er det samme feil (som beskrevet ovenfor) på begge badene, noe som selvsagt er veldig uheldig, men også gir meg en mistanke om at dette ikke er blitt lagt riktig. To bad med samme feil på samme tidspunkt gir jo grobunn for mistanke om dårlig arbeid.
Men forstår jeg deg rett så er det ingen "norm" eller "standard" på betongtetthet når man legger et badromsgulv?
Det skal noe til å gjøre feil dersom man kjøper sekker med ferdigmørtel også, det er jo strengt tatt bare å tilsette vann til man har rette konsistensen, og det er lite man får gjort med poretetthet og luft i betongen ?
alt verkar enkelt på papiret. Betongen må f.eks vibrerast/dissast for å få ut bl.a luftbobler.