#11
 12     Vestlandet     0
48*198 med en cc30 bære gangske mye. Hvorfor ble membran smurt på spon? skjønner ikke den med mindre dere ikke tenkte å legge venyl først å så ombestemte dere?

Med en så tynn betong plate som ikke er armert. Er jeg mer bekymret over deformasjoner, sprekk, svinn og riss som vil oppstå i betongen. Spon platen stiver dette litt av, men det er alltid deformasjon i konstruksjon om må medtas for evt bevegelser som oppstår ved ytre og indre påkjenninger. Hvis du legger flis på betongplaten uten en membran sikring er det høyst sannsynlig at det vil oppstå fruktskader.

BVN viser hvordan det skal utføres våtrom i konstruksjoner. Vil anbefale at dere følger den eller sett arbeidet til noen som er godkjent for slikt arbeid.

Link: https://www.byggforsk.no/dokument/4020/byggebransjens_vaatromsnorm_bvn

Standard romhøyde er 2,4m i rom men det går helt fint med 2,2m, hva er årsaken til at dere lager så tynn konstruksjon i rommet? Er det pga bæringen til etablert bjelkelag?
Hvis dere er usikre på bæring, så undersøk med en ingeniør om han kan ta en enkel beregning, men uten å tenke på det så vil jeg si at 48*198 cc30 bære dette fint.
For deres egen del, om dere har tenkt å selge dette videre så er det lurt å ha papirer i orden på konstruksjoner som er endret. I tilfelle dette detter ned pga for dårlig infesting av konstruksjon. Da kan en regne med å være personlig ansvarlig hvor evt. forsikringen ikke dekker evt. utbedringer.

1. Sjekk ut konstruksjon.
2. Les BVN
3. Støp mer på platen om mulig med rett fall, for å oppnå min overdekning rør.
4. Etabler membran før lim og flis.

jd
Signatur

   #12
 25,063     Akershus     0
«..og lettere sjokkert over hele konseptet med underliggende membran

Og jeg er like sjokkert over at en vil stole på et ørtynt klin av en «membran oppå. En boligblokk 1933 fikk nylig renovert badene. Tykk vinylbane i bunnen med oppbrett langs vegger og hjørner. Deretter påstøp med v-kabel og fliser. Her kan en hugge av flisene og fornye av hjertens lyst!
Signatur
  (trådstarter)
   #13
 65     0
@Dercon Det er PVC-banememran på gulvspon, ikke smøremembran.
Støpen er armert med armeringsnett.

Membran- og støpearbeid har blitt utført av en godkjent våtromsbedrift, ikke noe amatørarbeid.

@KjellG: Enig med deg :) Det er en del bevegelse i konstruksjonen, så banemembran funker sikkert best her. Tror bare at konseptet er mer eller mindre ukjent (eller uvanlig) i Tyskland.
HSt
   #14
 37,570     Lillestrøm kommune     0
Men støpearbeidet er jo amatørmessig

Jeg har sprekk i flis på er gulv trolig grunnet for liten overdekning av rør. Men forrige eier sto for feilene så vet ikke alle detaljer.
   #15
 25,063     Akershus     0
For rørene sin del tror jeg ikke dette har noen betydning. De ligger godt omsluttet og med lastfordelende flis over.
En kan være mer betenkt over mulig «knekking i gulvet. Gulvplata er tynn og gjennomvevd av rør som ikke bærer. Dette kan føre til at flisene løsner, ev ar en får riss. Med banemembran under er riss ingen katastrofe.
Selv ville jeg valgt mindre fliser og lagt dem på det som er. Feiler det, kan de hugges av og en kan støpe opp.
Signatur
  (trådstarter)
   #17
 65     0
Tanken var at store gulvfliser fordeler lasten bedre enn mindre fliser, men kanskje det er feil?

Det går selvfølgelig an å prøve med flislegging som det er nå, men det er jo litt dumt å måtte ta opp alt etter noen år. Veggene skal også flislegges, så jeg vet ikke om det blir så pent hvis vi støper nytt gulv i etterkant.

Hvis det fortsatt er mulig å utbedre gulvet nå, hadde det kanskje vært best å gjøre det med en gang?

   #18
 5,795     OSLO     0

Hvor mye høyde har du og gå på ? hvor tykt ekstra lag kan du støpe oppå det du har der nå ?