4,015    5    0  

Forsikrings skade på baderoms gulv?

 1     0
Hei, jeg har fått sprekker i baderoms gulvet mitt etter sprenging i område ved huset mitt, men i følge Forsikringselskapet blir det sagt at dette er grunnet under dimensjonering av bjelkelaget. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal tolke avslaget med tanke på at takstmannen som var der ikke har sett bjelkelaget siden dett hva dekket inn da han var der. Jeg har i ettertid tatt ned panelet i taket og målt at det er 2x8 i gulvet med 60 cm i mellom oppå dette er det 22mm spon, strekket på 2x8 er på 320 Cm, noen som kan si om jeg har en sak mot forsikringen eller om jeg er helt på villspor. Huset er bygget i 1988. Jeg var hjemme under et par av sprengning salvene som gikk av å det ristet ekstremt kraftig. På forhånd takk for alle svar.
Siste redigering: Thursday, November 28, 2013 10:20:22 AM av Empty

jaf
   #1
 6,418     tromsø     0
Senteravstand kan godt være 30cm. Vanlig å gjøre "feil", med badegulv(underdimensjonere). Høy stivhet er ønskelig etter tabell. Vekten er jo betong, en vaskemaskin Miele? som står og rister? Det går fint å legge inn bjelker liggende under fra og når det ligger slik du vil , kan du vri dem "opp" med en hjemmelaget "gaffel". Jekk dem opp de siste millimeterne og legg noe under dem, for at de skal "ta" vekt.          Her er en blogg. http://myrveien.blogspot.no/2013/04/bjelker-til-besvr.html    http://4.bp.blogspot.com/-acKLeYMes-0/UW10VrCbrGI/AAAAAAAACbg/iSILybWiVrM/s320/IMG_2935.JPG
I heftet fra  SINTEF Byggforsk er det 2 tabeller, en vanlig soverom og høy stivet (bad o.l.).
Siste redigering: Thursday, November 28, 2013 12:48:57 PM av jaf
   #2
 1,459     Trondheim     0
Var vel ikke svar på hvordan bjelkelaget kunne forsterkes TS ville ha...

Signatur
   #3
 5,337     Tromsø     0
Jeg ville bedt om en "second opinion" fra en uavhengig takstmann. Forsikringsselskapene har en liste med konsulenter som ikke er på deres lønningsliste som kontaktes dersom man er uenig med selskapets takstmann.

Det kan godt hende at gulvet ikke ville sprukket dersom det hadde vært sterkere dimensjonert. Men er det noen krav eller Sintef-anbefalinger som sier at badegulv skal dimensjoneres for eventuelle sprengninger som får huset til å riste ekstremt kraftig? Man bør vel kunne argumentere med at gulvet er godt nok dimensjonert til normal bruk, og at sprengerne på nabotomta har feildimensjonert salvene sine?
Signatur
   #4
 25,064     Akershus     0
2*8, cc 60 lengde 3,2 m høres ut til. Være plenty dimensjonert. I tillegg en betongkake oppå som normalt er lastfordelende.

Forsikringsselskap som uttaler seg uten at gulvet er åpnet? Be dem dokumentere hva de legger til grunn for påstanden om underdimmensjonering.
Signatur
   #5
 53     Telemark     0
Her har du kanskje en sak mot utbygger/sprengningsfirma?

Sprengningsbas skal vel sette opp en sprengnings- og salveplan som ikke gir rystelser høyere enn en viss grenseverdi. Det er vanlig i dag å sette opp rystelsesmålere i nærheten av sprengningsplassen, slik at sprengningsbas kan dokumentere at de har holdt seg under grenseverdiene og dermed ikke er erstatningsansvarlige.

Mange profesjonelle firmaer går også en forbefaring og tar bilder av grunnmurer, fliser etc for å dokumentere at det ikke er de som har forårsaket evt riss og sprekker.

Du kan jo sende en forespørsel til firmaet og etterlyse dokumentasjon på at de har holdt seg under grenseverdiene?