149    9    1  

Hvilket fallalternativ gir minst vannsøl utenfor dusjdøren?

 6     0
Hei!
Har tre alternativer med tanke på legging av fall i dusj med rennesluk mot vegg. Hvilket av disse alternativene vil gi minst vannsøl utenfor dusjdøren ved normal bruk? Hvilket vil gi mest?

I alle tre tilfeller er gulvet 160cm langt. Plassering for dusjdøren er angitt i rødt. Det er ca 90 cm fra dusjdør og inn til sluket til høyre (blå pil). Dusjhodet er plassert ca midt mellom dusjdøren og sluket.

Med vannsøl utenfor dusjdør mener jeg da det vannet som vil renne ut under døren, og legge seg på de 70 cm gulv som er til venstre for døren på skissene.

Alternativ A: Flatt gulv utenfor dusjdøren, og fall 1:50 innenfor.

Alternativ B: Flatt gulv utenfor dusjdøren, og fall 1:100 fall innenfor, med 10mm nedsenk.

Alternativ C: fall 1:100 på hele gulvet, både utenfor og innenfor.

Skisse (vinkelen på fallet er nok sikkert noe overdrevet her):

Hvilket fallalternativ gir minst vannsøl utenfor dusjdøren? -  - GressetErGrønnere

   #1
 21 202     Akershus     0
Ville valgt modifiser B. Dvs lagt en skråkant fra døren og ut.
Hvordan er dørene tenkt svingt? Om en velger B med skråkant og døra 15 mm over gulvet i dusjen, han døra svinges begge veier. ( Har nettopp vært i en 80*80cm dusj med snublekant ut og dører som skraper i det flate gulvet for at en skal klare å komme inn i dusjen.)
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 6     0
Det blir vel foldedør, mest sannsynlig. For å kunne slå den innover i dusjsonen.

Hvorfor ville du valgt akkurat dette alternativet, som du her beskriver, foran de andre?
HSt
   #3
 28 885     Lillestrøm kommune     0
Vi har A/B på jobb, det renner vann helt ut til inngangsiden på det flate partiet, aldri sett noe så ille, ved at veggene står i overgangen mellom flatt og fall

De som lagde dette kan aldri ha testet det noen gang. Så en må være helt sikker på at alt vann fra glassvegger treffer den skrå flaten mot sluket

I praksis har de limt noe lister mm på gulvet noe som er helt ubrukelig (ligner engelske mugg feller)
   #4
 21 202     Akershus     0
Jeg har ca 5*5cm fliser. En rad ligger på skrå. Dette er så en knapt merker når en valser rundt barbeint. Har også vært i dusjer med 10-120 mm kant. Alt dette er dårligere enn skråkant i mine øyne, men smaken er som baken.

Nedsenket dusjområdet sikrer også at vannet holder seg der og ikke siger utover.
Signatur
TSt
   #6
 9 744     0
Tror en må ha på en list på døren nederst som er litt vendt innover. Hvis ikke vil vann flyte utover. Vil ikke dørene knuses i B løsningen hvis de fysisk går lavere enn kanten. Noen slike stepp er veldig harde å "sparke" borti. Jeg har sett noen slike med mere fall i sonen mot dusj og det kan gjøres pent men en er avhengig av at en har fliser som passer til dette.
  (trådstarter)
   #7
 6     1
Hvis du vil nerde litt rundt temaet kan du lese NBKFs veileder for fall mot sluk:

Fall mot sluk i våtrom - Norsk Byggkeramikkforening.pdf

Ja, jeg har lest denne. Den er nyttig og interessant. Men den sier ikke noe om hvilket av de tre alternativene som er kvalitativt best, med tanke på mengde vannsøl utenfor dusjen.

   #9
 1 232     Skedsmo     0
Jeg hadde C før, men det kom litt vann på utsiden. Har nå renovert badet og gikk for B. Har ikke helt flatt gulv utenfor, det er litt fall, men mye mindre enn før.

Dette fungerer veldig bra! Dusjsonen er en flishøyde (9mm) lavere enn gulvet på utsiden. Valgte INR LINC Flex dusjdør som foldes inn i dusjen. Denne kan også svinges utover uten at den kommer i konflikt med fliskanten eller gulvet på utsiden.

Dørbladet er trukket inn ca 2 cm inn i det nedsenkede området slik at det ikke renner vann ned fra døren ut på det tilnærmet flate gulvet på utsiden. Droppet å montere på gummilisten ned mot gulv som fulgte med, vannet holder seg fint inne i dusjområdet uten denne.

Passet på å legge flisene inn mot dusjsonen slik at jeg fikk en side uten kapp for å unngå veldig skarp kant inn mot dusjen.

Hvilket fallalternativ gir minst vannsøl utenfor dusjdøren? - IMG_2892m.jpg - GressetErGrønnereSignatur