3,975    4    0  

Oppbyggning bad - anbefalinger/veiledning

 244     0
Hei,

Jeg kjøpte meg for en tid siden stor -80 talls enebolig hvor loftet er nyinnredet men badet er såvidt påbegynt (4kvm). Her er alt røropplegget på plass, sponplater på gulv og sponplater på vegg. Veggplatene er såpass "lurvete" satt opp at jeg har bestemt meg for å rive disse ned og sette opp gipsplater og legge på Jotun sin overmalbare våtromstapet ihht Jotun sine anbefalinger. Gulv blir bygget opp med varmekabler og stålarmering i støp av fiberarmert flytsparkel. Oppå der kommer membram og gulvfliser. Dusjkabinnet med avløp til sluk blir brukt.
Av det jeg ser, så ligger det 22mm gulvspon oppå bjelkelaget. Mener å ha lest et sted at gulvspon egner seg dårlig som underlag da dette "lever" for mye. Hvilke tanker/anbefalinger har dere til undergulv på bjelkelag??

Takker for svar :)

P.S.
Etter å ha lest litt rundtom, så forstår jeg det slik at er lag med depronplater oppå sponplatene er det som skal til. Utgangspunktet mitt bli da:
1. 22mm gulvspon på bjelkelag
2. 3mm Depronplater
3. Stålarmering med varmekabler
4. Fiberarmert støp/avrettingsmasse
5. Smøremembram med fibermatte
6. Gulvflis.

P.S. 2
Leser litt mer.....
Ser at jeg selvfølgelig må ha primer på gulvsponet samt oppå depronplatene og at disse limes på gulvsponet. Som jeg ser av noen tråder, så kan jeg gjerne droppe depronplatene og kjøre støpen rett på gulvsponet??

En annen ting, Sluk bør stå 15mm over gulvsponet? Kan i min lille fantasi huske at dette låg flush med gulvsponet??...Skal sjekke nærmere i kveld.
Siste redigering: Monday, October 15, 2012 9:51:19 AM av Beinet1

   #1
 918     OSLO     0
disclaimer: ikke fagmann

Depronplatene blir lagt for å reflektere varmen fra varmekablene OPP igjen, og ikke for å kompensere for bevegelse i underlaget. Dette skal gjøre varmekablene mer effektive ved at du slipper å sende for mye varme ned i bjelkelaget. Depronplater koster rundt 30 kroner pr kvadratmeter, så jeg ser ikke poenget med å droppe dem. Tar bare en liten time eller to å legge ut også.

Legg nok avrettningsmasse til at den blir selvbærende, så trenger du ikke uroe deg så hardt over at spon er et levende materiale. Mener å huske at det kreves 3cm men dette kan nok forhandler si mer sikkert.

Jeg ville brukt 2-komponent smøremembran på gulvet, og ikke vanlig smøremembran+fiberduk.

Sluk leveres i masse varianter, så du må bare finne den som passer til ditt formål. Du vil nok trenge en som er beregnet på innstøyping og de leveres med en slags "hals" du kapper til den dybden du vil støpe.
   #2
 919     Norge     0
spon på veggene gir god støtte og spikerslag. Ville latt de stå og kommet med gips eller helst annet (feks litex) utenpå.
  (trådstarter)
   #3
 244     0
Hei,

Kom over "Hey-di" metoden som referert til på andre tråder: http://www.heydi.biz/filer/brosjyrer/i63.jpg
Dette ser vedlig ryddig og enkelt ut. Jeg dropper depronplatene og går for denne.
2-komponent mebram er gjerne ikke dumt. Denne kan sikker forsterkes med fibermatte denne og? Veggsponet skal ned. Det er som sagt veldig "lurvete" satt opp. Sluket må jeg tar en nærmere titt på. Ser at der nå ligger plant med gulvet og må om mulig løftes opp. I verste fall så må jeg rive opp noe av gulvsponet for å rette opp på dette.
   #4
 538     Øst-Finnmark     0
Det er ikke sponplater som eventuelt gjør gulvet mykt det er gulvbjelkene (høyde og lengde mellom opplagringspunkter. Dropp depronplatene. En avrettingsmasse binder seg til sponplatene slik at det blir en sandwichkonstruksjon.  Hvis du legger depron risikerer du at gulvet over knekker ved høy punktbelastning.  Hvis du ska legge depron så bør /må påstøpen være selvbærende.  Det vil i praksis si armert betong i 6-8cm tykkelse.

Den lille depronplata har ikke mye å si for å reflektere varmen. Går ut fra at gulvet har normal isolasjon (20cm glava).