123    5    0  

Anlegge terrasseplatting på hytte

 252     0
Hei!

Vi skal ha en stamp på hytten, og i den anledning tenkte vi å ha en 2,5x3,5 terrasseplatting oppå. Det er blitt foreslått følgende oppbygging:

Grave ut et lite hull på typ 20cm dybde, legge nedi grus, kompaktere det litt, bygge en ramme i 2x6, og så få litt avstand mellom terrassen og grusen med noen flate steiner. 

Jeg har par spørsmål til dette
1) Er det nødvendig med grusen? Skal man kanskje heller legge pengene i et bedre fundament? Jeg tror grusen var tenkt pga. vann fra stampen, samt at ugress kanskje ikke like lett vokser frem

2) Arbeidet er nødt til å bli gjort på vinteren. Dersom vi må grave, har noen erfaring med å helle kokende vann over jorden, ev. propanflammekaster, typ. det som brukes for å legge tak? 

3) Dersom man skal bruke grus, burde vi også ha en duk nederst som skiller stedlige jordmasser fra grusen? 

   #1
 5 189     Akershus     0
Ville helt klart isolert bærepunktene i denne konstruksjonen.

.Thag
Signatur
TSt
   #3
 10 566     0
Nei tror du har ikke forstått det, det er isolasjon av grunnen under fundamentene som er viktig hvis grunnen ikke er absolutt helt telefri. Problemet er at hvert stolpe må ha minst 1m isolasjon ut til alle kanter. Ofte ender en da opp med å isolere under det hele og noe ut på kantene. De dypere fundamentene vil jo hjelpe litt men vil også løftes av tele. De vil bidra til at tele går enda dypere (kulde ned langs fundamentet).

Det må være helt umulig å etablere på vinteren, Besøk stedet, avrett og legg ut trykkfast XPS og noe grus oppå. Så kan en fortsette senere. Må beregne hvor stor flate fundament må ha pga stor vekt oppå.
  (trådstarter)
   #4
 252     0
Men er det så farlig med tele? Dette er jo en frittliggende terrasse som kun skal holde en badestamp. Hvis jeg f.eks bruker justerbare sko kan man eventuelt også justere opp etter noen år. Men hvis dere mener det er nødvendig så skal jeg høre på dette.. Sad

Det er ønskelig å gjøre arbeidet tidligst mulig fordi terrassen skal bygges på vegne av 2 studenthytter som får 3-400 besøkende i løpet av 1 halvår, og det er dumt hvis arbeidet med badestampen må utsettes et halvt år bare fordi man ikke jobbet 40 timer i stedet for 10 timer på vinteren med å grave noen hull. Det er studenter som skal gjøre arbeidet, og vi har 100 folk som skal jobbe totalt 1500 timer på ulike prosjekter. Såfremt konseptet med glovarmt vann / propanflammekaster fungerer...?

HSt
   #5
 30 142     Lillestrøm kommune     0
Legg ut 10cm XPS nå på hele flaten og godt utenfor da kan dere kanskje grave ved å ta vekk disse, grave og så legge XPS ned på en avrettet grusflate

Det må kanskje dreneres ut av hullet også

Dere må legge noe over så XPS ikke blåser bort