2 013    9    0  

Avstand gjerdestolper gjerde

 4     0
Skal bygge gjerde rundt plen.
Skal ha liggende spiler, og ca 90 cm høyt. 
Hvor langt avstand bør jeg ha mellom gjerdestolpene? Blir 2 m for mye?

   #4
 98     Lier     0
Tja...

For min del ville fundamentering og funksjon spilt like mye rolle som spiletykkelse. Stolpe for hver 2 meter gir ganske mye belastning på hver stolpe, og da bør de sitte ganske godt, ellers tror jeg du vil få et litt vaklete gjerde.

Og med funksjon mener jeg hva som er meningen med gjerdet. Hvorfor skal det være gjerde der, er det kun visuelt/estetisk eller skal det hindre barn i å falle ned en skrent?

Hvis du ikke kan feste gjerdestolpene godt, eller dersom gjerdet skal være en fysisk hindring tror jeg 2 meter er i meste laget.

TSt
   #5
 11 660     0
Det sto rundt plen. Og 90 cm høyt. Derfor regnet jeg med at det var mere fysisk skille enn et rekkverk. Men med 36x48 blir det mange spiler hvis det er et rekkverk da det ikke må være mulig å klatre på. Er det bare noe som skiller så kan en lage det så tett eller åpent en vil ha det. Nabo har gjerde med 3 bord på og mye lenger avstand mellom stolper. Det står bra det selv om grunnen er helt annet enn ideell (leire).
  (trådstarter)
   #6
 4     0
Hei dere
Det er kun for å ramme inn plen mot nabo. Plena er flat, så ingen skrenter. Grunnforholdene er ferdigplen lagt på litt jord. Mye pukk under. Vurderer å støpe for godt feste(treffer pukk og grus ganske fort). Har testgravd litt i plena
   #7
 2 805     Sørlandet     0
1,2-1,5m max. Noe særlig mer ser tett ut syns jeg. Tenker spilene vrir seg mer også dess lenger avstand?

  (trådstarter)
   #8
 4     0
Ja, det er det jeg er redd for at de skal gjøre. Har sett noen med 60 mellom, og det synes jeg så for tett ut
   #9
 2 805     Sørlandet     0
Ja, det er det jeg er redd for at de skal gjøre. Har sett noen med 60 mellom, og det synes jeg så for tett ut

Jeg mente tett som i teit:D

Skal omformulere: mener at dersom avstanden er større enn 1,2-1,5m så ser det dumt ut. Pluss faren for at spilene vrir seg mer.

Men jeg er enig i at 60cm er for nærme.