148    4    2  

Belegningsstein som flytter seg sideveis

 1     Arendal     0
Vi har en liten gårdsplass hvor det er lagt belegningsstein.  Belegningssteinen er "pakket inn" i asfalt på tre av sidene mens på den siden er det grus og en hekk. På denne siden har steinen begynt å flytte seg sideveis ut mot hekken slik at det er store glipper midt på gårdsplassen. Vi har planer om å flytte alt tilbake slik at belegningssteinen ligger noenlunde på rett sted, men vi trenger noe å låse av steinen med slik at den ikke flytter seg ut av posisjon igjen. Hva er enkleste måte å få yttereste raden til å ligge i ro, tro? 

HSt
   #1
 23 955     Lillestrøm kommune     1
Vi la en skrå kant med jordfuktig betong. Om vi puttet et armeringsjern nedi husker jeg ikke, det har ligget i ro i 25 år.

Skrå kant så jord kunne ligge helt inntil.

Det finnes noen slike plastprofiler tiltenkt samme jobben, om det er like bra vet jeg ikke
TBL
   #2
 138     Lørenskog     1
Har akkurat lagt beleggningstein i inngangen. Jeg har satt kantstein langs kanten mot plen. Den er satt i betong, med lite vann. Det skal holde beleggningstein på plass, håper jeg.
HSt
   #3
 23 955     Lillestrøm kommune     0
Ja dette et også en grei løsning. Skal en klippe gress helt inntil så kan en også senke kantsteinen ned slik at gresset går i flukt med kantstein og belegningsstein.
TBL
   #4
 138     Lørenskog     0
Har senket kantstein ned til såvidt over plen og beleggningstein,da er det enkelt å komme over med klipper og enklere med snørydding.