279    5    1  

Ben til bord

 7     0
Hei
Til utestua har jeg støpt både benkeplate og plate til spisebord i betong. Mens benkeplata hviler trygt på kjøkkenskrog er jeg usikker på understellet til plata for spisebordet. Vekten på plata er vel drøyt 150kg så jeg må lage noen fornuftige bordben som gjør det hele stabilt og trygt. Jeg har plassbygd hjørnesofa, så høyden på bordplata kan ikke være mer enn 65-67cm for at både unger og voksne sitter godt i forhold til bordet. 

noen med forslag til design/løsning? 

   #1
 3 072     Akershus     0
Er plata armert slik at den tåler punktopplegg? Støpte et ildsted til en grillhytte jeg bygget for noen år siden, og der støpte jeg et fundament i fire deler som jeg skrudde sammen på stedet, som bærer selve ildstedet på midten, nesten som en stett. Kanskje du kunne bruke samme patenten?

Dersom du er interessert har jeg tegningene jeg tegnet for forskalingen enda!

.Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 7     0
Interessant. Jeg ser gjerne på patenten, men tror bordplata mi blir litt i største laget. Den er armert, men den er 100x200.
Utfordringa er jo i grunn å lage noe stabilt og designmessig attraktivt. hver for seg er sjeldent et problem 😅
   #3
 3 072     Akershus     0
Se på side 26.

Du kan jo forenkle denne versjonen og lage en forlenget H, si 100cm lang og 50 cm bred, i tre deler for håndteringens skyld.

.Thag
Signatur
   #4
 3 072     Akershus     0
Ser ikke ut som om jeg får sendt hele PDF'en, kanskje fordi den er nesten 13 mb?? Legger i alle fall ut bilde av side 26.
Ben til bord - Fundament ildsted.jpg - Thag
Signatur