89    6    0  

Betongplate til badestamp

 2     0
Skal støpe en frittstående plate i morgen. Den er 2,2 x 2,1 meter og oppå den skal det stå en badestamp. Det er mye pukk under der plata skal støpes. Spørsmålet mitt er om dere synes at jeg skal legge ned styrofoamplater eller lignende ned i forskalinga før betongen? Eller er det bortkasta?

HSt
   #1
 26 547     Lillestrøm kommune     0
Hvis den Skal være Varm vinterstid så vil det kanskje hjelpe og unngå at tele slår inn under badestampen
HSt
   #3
 26 547     Lillestrøm kommune     0
XPS, hvis du skal varme opp badestampen og den skal stå med vann så må jo varmetap til betong på f.eks -5C være større enn varmere gulv. Kulde/tele går inn under konstruksjoner hvis de ikke er isolert derfor en bruker markisolasjon
  (trådstarter)
   #4
 2     0
Den skal ikke stå med vann, kun fylle vann og fyre opp når den skal brukes. Tenkte å isolere kun for å hindre at den beveger seg pga tele. Vet at jeg da må isolere rundt plata i tillegg i tilfelle. Spørsmålet er om det er litt «overkill og unødvendig eller om det lønner seg uansett
   #5
 298     Tromsø     0
Jeg hadde nok droppa det hvis du har godt med telesikre masser under. Jeg er ikke noen ekspert, men du må vel ned mot de telefarlige massene med isolasjonen, så usikker på hvor mye tele du unngår ved å legge det rett under betongen og så et tykt lag med pukk under der igjen. Det har kanskje mer for seg hvis du skal ha varmtvann stående i stampen hele året som HSt er inne på. Men da ville jeg vurdert en isolert stamp med lokk.
HSt
   #6
 26 547     Lillestrøm kommune     0
Ikke noe behov for at isolasjon må ned mot telefarlige masser, men markisolasjon må ligge godt utover rundt fundament også hvis den skal virke.

Det er usikkerhet rundt hva TS faktisk har av masser under steinfylling og hvor dyp stein fylling faktisk er

Fuktig grus/steinmasser som evt fryser pga for tynn isolasjon vil faktisk ha en hvis effekt på å unngå
at kulden når helt ned til bunn