544    1    0  

Bygge lysgrav og istandsetting rundt vinduet

hej
 1     0
Vi har satt inn 2 større kjellerstuer enn det som sto der opprinnelig.Vinduene er satt inn 4-5 cm (inn i muren) og rundt vinduene er det brukt byggskum. Vinduene måtte senkes så det er lagt isopor over vinduene. Nå ser området rundt vinduene stygt ut og vi lurer på hva vi skal gjøre for at dette skal bli pent og ihht til tekniske krav. Håndverkerne kommer ikke for å sluttføre dette prosjektet og vi vil bli ferdig med dette.

Når det gjelder lysgravene tenkte vi å mure opp lecablokker (mursteinsmønster), men vi lurer på om det holder med lecablokker som er 10 cm eller vi må bruke 15 cm tykke lecablokker eller andre blokker av andre dimensjoner. Lysgravene er 80 cm dype og 110 cm brede. Vi lager en lysgrav for hvert vindu. Vinduene er sidehengslet og slår utover. Dette er godkjent rømningsvei.

Andre krav og kriterier har vi klart for oss.
Bygge lysgrav og istandsetting rundt vinduet - IMG-4622.JPG - hej

TSt
   #1
 11 052     0
Her må det veldig dyp lysgrav til hvis en i det hele tatt får dette godkjent. Husk på snø som kan komme i lysgrav og vil blokkere vindu.  Alle slike vinduer burde vært innadslående.  Nordan sikkerhetsvindu som i tillegg kan åpnes litt innover oppe er den typen som bør benyttes til slikt.  Isoporen over vinduet er akkurat den samme som i storbrannen i London med mange omkomne.   Isopor er ikek godkjent uten at det er kapslet inn med gips eller puss som minimum.  Det må lages kant med dryppnese ned, beslag under vinduet.  Kantene pusses etc.  Hadde nok vært raskere å lage en relativt pen kant ute først før vinduet ble satt inn.
Vanskelig å se hvor dyp graven skal være men tror ikke 10cm blokker er godkjent som noe selvstendig byggverk selv om de nye basic blokkene er noe sterkere enn de gamle uten not og fjær.