369    4    0  

Bygge platting / markterrasse

 2     0
Hei!
Trenge råd angående bygging av en liten platting/markterrasse i hagen. Per dags dato ligger det noe stygg belegningsstein der og pga solforhold bruker vi heller verandaen på andre siden av huset. Tanken er derfor bare å prøve å freshe det opp litt, tenker noen lounge-stoler, fireglobe/ildtønne og blomster/prydgress. Tenker å bygge "nedfelte kasser" til ildtønne og blomster med dekorstein. Se bilder.

Vi er ikke veldig handy av oss, men tenkte dette er noe vi kan prøve å få til selv :) Motivasjonen er i alle fall på plass, det er kunnskapene det skorter på!
1) Kan vi bare bygge plattingen rett oppå belegningssteinen?
2) Hva slags trevirke bør vi bruke?
3) Alt av tips og råd tas imot med takk :) Bygge platting / markterrasse - U:\Desktop\terrasse.jpg - Cecilie92
Bygge platting / markterrasse - U:\Desktop\røyskattlia 2.png - Cecilie92

HSt
   #1
 16 484     Sørum     0
Noen hus unna mitt brant ned noen år tilbake, tok fyr på terasse som tok med s3g hele huset. Jeg vil aldri bruke noe slik sak hvis det ikke er heller e.l  ubrennbart under.
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Som jeg skrev tenkte vi å ha stein under, så det hjelper vel på brannsikkerheten. Dessuten er denne laget til å ha på terrassen.. Men ja, tenk brannsikkerhet er jo et godt tips Smile
   #4
 2     0
Hei,

Jeg ville vært litt skeptisk til å legge terassen rett på belegningstein, spesielt hvis belegget er veldig ujevnt og massen under er dårlig. Problemet kan bli at bakken under terassen beveger seg litt (telehiv) i takt med sesongskiftet.

Hvis det er stabilt og jevnt selv om det er gammelt, og dere kun skal lage en helt enkel markterasse, går det nok greit.