#11
 282     Tønsberg     0
"Lenge siden du gravde de ned? Tar vel noen år før noe sånt råtner opp...?" Tja var det 2009, men de havnet i leire, så vi får de om 10-15 år, mulig det da må bestilles ett lass jord ja:-)

  (trådstarter)
   #12
 366     Sandnes     0
Takk for alle positive tilbakemeldinger!  ;)

Recon blokkene har litt forskjellige priser rundt om i landet alt etter hvem som produserer dem. Jærbetong er av de billigste, og jeg fikk en kjempepris. Ca 700,- per blokk ink mva. Frakten var riktignok svindyr, så det nok tatt inn igjen litt der.

Den tilhengeren har virkelig fått kjørt seg ja. Men om den så er helt utslitt og kan kastes når jeg er ferdig, så gjør det ingenting, for den har spart seg inn igjen flere ganger. Den er for øvrig et prosjekt i seg selv den tilhengeren. :)

http://www.youtube.com/watch?v=eaqMHHOG0CY
Eifi: Hageprosjekt, støttemur, terrasse, bed, osv. - IMAG0342.jpg - Eifi
Eifi: Hageprosjekt, støttemur, terrasse, bed, osv. - IMAG0365.jpg - Eifi
Eifi: Hageprosjekt, støttemur, terrasse, bed, osv. - IMAG0366.jpg - Eifi
Signatur
   #13
 4 112     Akershus (Follo)     0
Ojoj! Jeg har samme graveren, men den hellingen der har jeg ikke prøvd meg på ennå! Får du gjort noe fornuftig i den vinkelen der?

I tillegg til at du har samme graver som oss, så har du også henger ombygd til tipphenger!
Har du tittet oss i kortene? Det ser ut til at du har gjort det akkurat på samme måte som oss. Pusseskuffa er forøvrig genial! Jeg bruker stort sett bare den nå.

Jeg hadde også en slik kjempesvær rot som var i veien. En tungberger tok den i bommen og nappet opp rota med flere kvadratmeter jord og satte den pent ned på plenen. Det gikk med noen timer for å rense den og kappe den opp ja. Men jeg vet hva som skjer om man bare begraver den: setninger i mange år.

Flott prosjekt! Det der blir nok både fint og holdbart. Fint å slippe å gjøre jobben om igjen fordi man ikke gjorde det skikkelig første gang. Men det ser vi at du gjør! <TommelOpp>
Signatur
  (trådstarter)
   #14
 366     Sandnes     0
Den vinkelen på gravemaskina var egentlig ikke helt etter boka, men jeg fikk komme til der jeg skulle. Jeg brukte skuffa som brekkjern mellom to røtter, slik at jeg fikk brekkt ut et stykke av rota. Mye rart en gravemaskin kan brukes til. Pusseskuffen har blitt veldig lite brukt her på tomte, da det er mest store steiner. Pusseskuffa er også litt for stor, og det merkes veldig godt på vekta. Det jeg har vært mest fornøyd med er den hydrauliske "tommelen". Den har spart meg for mange timers slit med steiner og lignende.

Jeg har nok ikke mye kjennskap til hva du Einar bedriver, så det er nok mest artige tilfeldigheter. Hadde vært kjekt og sett noen bilder av ditt utstyr. Har du en tråd eller noe, der dette ligger?

Det er nok et alternativ å bare dra opp rota ja, men da kreves det vel rimelig heftig utstyr, slik som en tungberger ja. Jeg har en rot til på samme størrelse, så kanskje jeg prøver noe slikt neste gang.
Signatur
  (trådstarter)
   #15
 366     Sandnes     0
Da har prosjektet gått litt videre, og da er det terrasse som har stått for tur. Den har blitt satt på 6 søyler som er støpt opp fra fjell/mur, i tillegg til en bjelke som er forankret i grunnmur på huset.

På søylene ligger det doble 198x48, som igjen bærer bjelkelaget som består av 198x48 med cc 460mm. Det bør bli en solid terrasse av dette. Grunnen til at senteravstanden ble slik på bjelkelaget, er at terrassebordene skal ligge diagonalt, og da vil denne senteravstanden tilsvare cc 60 med terrassebord på tvers. Det er også kubbet i mellom alle bjelkene ytterst for å støtte under en innramming rundt de diagonale terrassebordene.

Terrassebordene er av type Møre Royal med riller. Terrassen blir 5 x 5,8 meter, og skal kun ha rekkverk på en side.
Eifi: Hageprosjekt, støttemur, terrasse, bed, osv. - DSC_0014.jpg - Eifi
Eifi: Hageprosjekt, støttemur, terrasse, bed, osv. - DSC_0004.jpg - Eifi
Eifi: Hageprosjekt, støttemur, terrasse, bed, osv. - DSC_0005.jpg - Eifi
Eifi: Hageprosjekt, støttemur, terrasse, bed, osv. - DSC_0007.jpg - Eifi
Eifi: Hageprosjekt, støttemur, terrasse, bed, osv. - DSC_0010.jpg - Eifi
Eifi: Hageprosjekt, støttemur, terrasse, bed, osv. - DSC_0014.jpg - Eifi
Eifi: Hageprosjekt, støttemur, terrasse, bed, osv. - IMG_2400.jpg - Eifi
Signatur
   #16
 827     Kongsberg     0
Meget imponerende å se hva du får til! Dette ser jo helt strøket ut!

Har du bakgrunn innen området/veldig mye erfaring eller er du bare veldig dyktig og nøyaktig?
Signatur

  (trådstarter)
   #18
 366     Sandnes     0

Meget imponerende å se hva du får til! Dette ser jo helt strøket ut!

Har du bakgrunn innen området/veldig mye erfaring eller er du bare veldig dyktig og nøyaktig?


Jeg er nok bare en lykkelig amatør slik de fleste andre her på forumet. Men jeg har nok litt over gjennomsnittet tålmodighet når det gjelder detaljer. Og holdningen at om det er noe man ikke kan, så kan det læres.

Da er også rekkverk på plass, og vi har i dag grillet på terrassen. Kjekt når endelig får litt igjen for strevet.  Wink
Eifi: Hageprosjekt, støttemur, terrasse, bed, osv. - DSC_00016.jpg - Eifi
Eifi: Hageprosjekt, støttemur, terrasse, bed, osv. - DSC_00017.jpg - Eifi
Signatur