7 982    8    0  

Elektrisk gressklipper -anbefaling?

 186     Hundhammeren, Sør-Trøndelag     0
Siden jeg er en kvinne med begrenset armstyrke tenkte jeg å satse på elektrisk gressklipper denne gangen. Sånne startsnorer har jeg nemlig et anstrengt forhold til. Jeg foretrekker en klipper som jeg klarer å starte, selv om det betyr irriterende ledning som ligger i veien.

Så derfor spør jeg: Noen som kan anbefale en elektrisk gressklipper?
Signatur

   #1
 5 567     0
Det er vanskelig å anbefale noe som helst uten at du gir litt mer informasjon.. Hvor stor plen snakker vi om (vi snakker vel om plen)? Er det flatt, eller bakke? Trenger du en som er selvdreven eller ikke? Hva er avstanden fra stikkontakt til det punkt på plenen som er lengst borte? Er det i det hele tatt mulig å klare jobben med strøm alene?
  (trådstarter)
   #2
 186     Hundhammeren, Sør-Trøndelag     0
Tomta er på litt over ett mål, men det er bare et par hundre kvm plen, sånn røft anslått. En gresskråning, resten flat plen. Har stikkontakter både på hus og uthus, det går greit med en skikkelig skjøteledning. Kjenner jeg meg selv rett så kommer gresset til å bli ganske langt av og til (bortreist eller angrepet av jeg-skal-gjøre-det-i-morgen-syken). Burde jeg gå for en bensindrevet med startknapp i stedet? Har noen anbefalinger på slike?
Signatur
   #3
 5 017     Akershus     0
Elektrisk gressklipper er helt sjef. Aldri startvansker, veier nesten ingenting og er sterk som bare det, samtidig som den er temmelig støysvak. Vi har en enkel Bosch, eneste minuset er grassbeholderen som er litt liten og må tømmes ofte.

Kjøper du en klipper med bioklippfunksjon slipper du det problemet.

Anbefales.
   #4
 132     0
Har ikke elektrisk selv, men skal garantert ha en med batteri selv neste gang vi bytter. Har benyttet en elektrisk med batteri flere ganger, og du får med den klippet ca. et halvt mål vil jeg anslå før bateriet er tomt.

Klipperen er lett, starter alltid, lader fort, bråker lite, osv. Jeg tror ikke du vil bli skuffet, men du kan sikkert høre i butikken om ca. areal den klipper på en ladning, så slipper du å stoppe midt i arbeidet.

Edit: Og uten ledning trenger du ikke være bekymret for den, oppleve at den henger seg fast i busker, stein eller hva det skulle være.
   #5
 538     Øst-Finnmark     0
Vi har en batteridrevet bosch som kona kjøpte. Jeg ville aldri ha kjøpt den. Vi har vel ca halvt mål plen.  Er det tørt ikke for langt gress så går det to ladinger. Ved langt gress går det fort tre ladinger og den stopper da i tillegg lett. Eneste fordelen er at den er veldig lett. Smal tlippebredde. Pr i dag er bensin det beste etter min mening, med mindre man ikke har svært liten plen.
   #6
 307     Oslo     0
Jeg hadde tidligere 100kvm plen og brukte elektrisk gressklipper med lang skjøteledning. Tror det var en grønn bosch.

Hadde plenen min vært litt større så hadde jeg gått for en robotgressklipper som kan gå seg en tur på egenhånd og finklippe det slik at jeg slipper å tømme en beholder.
Signatur
   #7
 14     0
For å svare på noe helt annet enn det du spør om, så anbefaler jeg gardentech bensin klipper.
med briggs og stratton 6,5 hk motor.
Dama starter den uten problemer. så lenge du passer på å pumpe inn bensina, så er den veldig lettstartet.

Tror dattra hennes også starta den med snora.. hu er 5,5år:)

den klipper ALT. Jeg brukte den på gress som hadde grodd over to sesonger, og på høyeste klippe mulighet var det ingen problem Smile

   #8
 22 155     Akershus     0
Har en Honda med selvstarter. Lett å starte, men et digert dråg.

Har brukt Flymo elektrisk. Ble litt lei av ledningen. Utviklet en teknikk der jeg la ut kamelen på grusgangen langs veggen. Deretter klippet jeg parallelt med grusgangen utover. Fungerte greit, men på områder med busker og trær er det litt kluss.

Sumeren inn under busker og i skråninger. Liker ikke høyt gress. Liker seg best opp og ned i skråninger. På nesten flat mark vil den lett svinge nedover bakke.

Suveren i bratte vegskråninger. Står oppe på vegen og slipper klipperen ned i snor.

Har tenkt å kjøpe en ny.

Har kjørt en klassisk gressklipper med hjul og oppsamler, elektrisk, tror den het Wolf. Meget effektiv, men fortsatt litt kluss med ledning.

På den annen side, starter alltid og går aldri tom for olje og bensin.

Elektriske bråker forbausende mye for den som klipper, men er MYE snillere for naboene.

Ville gått for elektrisk på 100 m2
Signatur