32    1    0  

Feste treverk på fliser

 6     0
Hei,

Jeg lurer på hva som er beste måte å feste treverk på fliser på? Under flisene er det betong. Jeg tenkte i utgangspunktet å lime det fast med Tec 7, siden det viste seg å være et lite h***** å borre i fliser og betong. En ytterligere hump i veien, er at flisenderlaget er litt konkavt etter mange år, så treverket må presses ned for å få kontakt med flisene på midten. Er liming en farbar vei? 

Jeg tenkte å lime og så finne noe skikkelig tungt å plassere oppå et bord på midten for å presse det ned. Ekstra fun fact er at det er inngangspartiet så det mildt sagt litt tungvint å plassere noe rett foran inngangsdøra, men må man så må man. Alle forslag mottas med takk.


Feste treverk på fliser - P_20230910_195500.jpg - hoeriksenFeste treverk på fliser - P_20230910_195448.jpg - hoeriksen

   #1
 3 012     Akershus     0
Njæ. Det vil funke, men om dette er ute så ber du om bråk. Treverk – også impregnert – må ha godt med lufting for å kunne tørke ut. Med ditt forslag så lager du grobunn for stående vann og råte.

Ser ut som du har veldig lite å gå på i høyden. Da er det vanskelig å komme opp med løsning.

Edit: Med en meiselhammer (billigste på Jula/Biltema funker fjell) så river du de flisene på ti minutter. Da har du 1 cm ekstra å gå på og kan lett bore i betongen. Selv en smal lekt eller strø fra impregnert på ca 10mm vil være godt nok underlag siden det vil hvile på betongen. Legger du takpapp mellom betong og tre så stopper du kapillareffekten når det bli vått. Du kan også lime om du vil.