6 556    8    11  

Fjerne Tujahekk

HEL
 135     Vestby     8
Fjerne Tujahekk - 33478CFE-84B6-434B-ADD8-F48675146683.jpeg - HEL

Hvordan fjerner man denne Tujahekken? Den er 2,5 meter høy.
Holder det å sage den ned eller må røttene graves opp?

HSt
   #1
 30 153     Lillestrøm kommune     1
Hvis du ikke skal bruke bakken til noe annet så tror jeg det holder å sage, men røttene er lettere å ta opp hvis du bare kvister den nedre delen. Du er sikker på at du vil ha innsyn?
HEL
  (trådstarter)
   #2
 135     Vestby     0
Vil ikke ha innsyn. Men dette er min utsikt.
Naboen har sagt seg villig til å fjerne den stygge hekken og lage noe annet. På innsiden hos naboen er Tujaen pen. Kanskje en eller annen form for levegg kan fungere utenpå den stygge hekken?
HSt
   #3
 30 153     Lillestrøm kommune     0
Noe annet betyr vel at en vil ned i bakken ...
   #5
 3 219     Asker     0
Da jeg sist fjernet hekk tok jeg motorsag og kuttet av helt nede. Så gravde jeg opp hver busk. Skal med til historien at jeg hadde en 5 tonns graver på tomten, og den vippet de ut for meg.
Signatur
TSt
   #6
 10 602     0
Bare nyskjerrig, vet du hvorfor den har blitt så forskjellig på hver side ? Har noen klippet for langt inn på denne siden ?
Salt i veien ?
For å fjerne holder det ikke med de minste maskinene. Jeg "hakket opp" busker / hekk når jeg ikke klarte å ta opp hele rotklumper.  Kunne plante "pinner" med en tufs røtter etterpå og ble fine nye planter men dette var naturlig nok ikke tuja.
HEL
  (trådstarter)
   #7
 135     Vestby     1
Den ble klippet for langt inn av en som ikke visste konsekvensen.

Dersom røttene skal fjernes så drastisk så tror jeg gårdsplassen med belegningsstein må åpnes opp også?

TSt
   #8
 10 602     1
Ville forsøkt å bare grave rundt og kutte med f.eks. elektrisk tigersag.  Bergne at det går med noen blad.  Tror ikke rester spirer på samme måte som andre busker men andre har kanskje erfaring her, tror den vil bli på samme måte som at den ikke skyter skudd for å erstatte manglende grener.
Skal du ha store plantehull for å plante på nytt får en kanskje lov og få litt hjelp av plenen innenfor (?)  når den skal lages.  Billige på hagesentre nå hvis det skulle plantes på nytt. Håper ikke det er alt for langt dette gjelder, ser ut som om det er ca 10 busker her.