6 460    3    0  

Fundamentering av stakittgjerde. Hva er beste løsning?

 119     Fredrikstad     0
Planlegger litt fundamentering av nytt stakittgjerde rundt eiendommen nå, men blir ikke helt enig med meg selv om hva som er best.
Skal gjenskape det gamle gjerde som var for leeenge siden da hele huset skal settes tilbake i tid, og nå som taket er lagt om skal kledning og vinduer tas nå i høst/vinter og gjerde på plass neste sommer.

Grunnarbeidet og isetting av stolper skal faktureres et energiverk som har fått bruke deler av tomten vår til høyspent trasee (under bakken), og skal være kompensasjon for dette.
Jeg er derfor ikke ute etter letteste og kjapeste løsning, men en som er bunnsolid og som står ut min tid. Jordspyd fra Biltema og Byggmax ol. er derfor utelukket.

Har hatt en entreprenør på befaring og han foreslo en forholdsvis enkel men solid løsning. Nemlig å bruke galvaniserte skiltstolper og presse/grave disse ned 70-80cm under bakken. Stolpene kan da kuttes i høydebsenere når jeg har bygd ferdig gjerdemodulene og skal montere disse. Han foreslo da en slags klemme fra det runde røret til de horisontale lektene bak.
Under gjerdet blir det skava av en del for å kunne legge fiberduk og pukk før et lag med matjord. Dette for å hindre tilvekst av ugress under gjerdet som vil både se stygt ut, og vanskelig å klippe.

Selve gjerdet skal jeg lage selv i vinter av malmfuru lekter som bestilles sammen med kledningen. Disse skal kun skråskjæres i rett lengde og skrus på to tverrlekter på baksiden. Lages i moduler på ca 4m slik at de kan tas ned og males eller om vi må inn på tomta med bil, graver el. i fremtiden. Det hele skal fått par strøk med linoljemaling som også skal brukes på hele huset.

Hva tror dere om dette?? Noen som har noe lignende? Legg om så gjerne inn bilder.

  (trådstarter)
   #1
 119     Fredrikstad     0
Her er bilde av huset med det gamle stakittgjerdet. Blir samme tykkelse og høyde. Legger også ved et bilde av huset slik det fremstår i dag.
Fundamentering av stakittgjerde. Hva er beste løsning??? - 27102011194 (Medium).jpg - Christiansborg
Fundamentering av stakittgjerde. Hva er beste løsning??? - 27102011192 (Medium).jpg - Christiansborg
Fundamentering av stakittgjerde. Hva er beste løsning??? - IMG_1049 (Medium).JPG - Christiansborg
   #2
 3 109     Norge     0
Gjøt iallefall ikkje samme feil som mange andre gjør.
Nemmelig å støype ned søylesko som dei setter stolpane på, då får du eit rimelig ustøtt gjerde.(desse er kun berekna for vertikal last, ikkje horrisontal) Det rette i slike tilfeller er å støype ned eit flattjern eller vinkeljern som du skrur stolpane fast i.
Skulle jerna stå sjeivt i betongen kan dette lett justerast når du skrur fast stolpen, men det gjeld berre ved bruk av flattjern.
Du vil då få eit kjempestøtt gjerde, men metoden som du nevner vil jo også verte stiv.
   #3
 6     0
Forslag
Banke ned/ støpe fast T-stolper. helst T-50 galvanisert.
Samme type som brukes til netting-gjerder, da har man flere hull å skru fast i der nettingen vanligvis sitter.
Disse stolpen kan man skjule med treverk så de blir nesten usynlige, og de kan også males med dertil egnet maling.
Fordelen med t-stolper er også at de er lettere å rette om de skulle bli skjeve under montasje eller senere skade.

Viktig å få dekket over skader i galvaniseringent så det ikke blir stygg rust.

Med offentlig salting holder de minst 30 år.