1 118    3    0  

Garasjeport til en meget fornøyd robotklipper?.

 20     0
Jeg leker litt med tanken på å lage en garasjeport til min Carl I Hagen som er så fornøyd når han får ut om morgenen for å begynne å klippe gresset. 
Men jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte.. Han har dags dato et veldig fin garasje men ønsker nå å få seg en garasjeport. Noen som har gjort noe lignende før og har noen ideer på hvordan det kan gjøres?

Mvh Jørn 

   #1
 262     Stavanger     0
Denne videoen viser et eksempel på hvordan man kan gjøre det:

   #2
 1 647     Trondheim     0
Hmm, en smarting som har laget den garasjen der.
For meg virker det som om han har laget en dør med et ganske sentrert vippepunkt, slik at døren vipper lett opp eller igjen.
For å åpne døren ser det ut til at han bare lar plenklipperen kjøre i døren også vippes døren opp.
Når klipperen kjører inn igjen har han en stokk som klipperen kjører inn i og skyver innover, noe som gjør at det dras i tauet til døren og den vipper ned igjen.

Det kan jo være at han har satt på en relativt myk fjær ett sted for at vippingen skal gå enklere, men jeg mistenker at mesteparten av kunsten her ligger i å finne det riktige vippepunktet på døren.

Det er kanskje en risiko for at døren for eks. kan lukke seg mens klipperen er ute, for eks. dersom blåse og regner mye. I så fall vil ikke klipperen komme seg inn igjen.

Du kan jo forsøke å lage en tilsvarende mekanisme som han har, eller du kan lage noe mer komplisert med sensorer og elektronisk motor som hever/senker porten.
Jeg tror kanskje det enkleste vil være å forsøke å gjenskape hans løsning.
Signatur
TSt
   #3
 7 132     0
Varierer nok litt om hvor mye motstand klipperene tåler før de snur også så noen modeller vil nok ha mere problemer med en slik enkel åpne og lukke løsning enn andre. Robomov som dette er er en litt tyngre modell med stiv stor kniv.