1 155    9    1  

Gjengekrok(?) til oppheng av hengekøye

 2     0
Hei
Jeg lurer på om det finnes noe som kan skrues inni en trestolpe, med innvendige gjenger slik at jeg kan skru inn feks en krok ved behov. Dette fordi jeg ikke ønsker å ha kroken til oppheng av hengekøyen synlig hele tiden da det blir et typisk irritasjonsmoment.

TSt
   #2
 7 906     0
Jeg ville ikke hengt i noe som var hengt opp med noe slikt. Skal utrolig lite bøy på skruer før de ryker.
   #3
 2 383     0
For å bli så skjult som han ser for seg, så må den jo skrus så langt inn at mutteren også blir "forsenket" i veggen/stolpen. Bøyepåkjenningen da ser jeg for meg blir nokså moderat (og den "utskiftbare" kroken/øyeskruen skrus selvsagt til anslag stål mot stål i mutteren), selv om man må bore større hull enn skjøtemutteren de ytterste 10-15mm for å få plass til å skru den inn med pipe/leddnøkkel.
  (trådstarter)
   #5
 2     0
Ringbolten fra clas ohlson er kanskje det beste alternativet. Blir ikke helt skjult når det ikke er i bruk, men bør være bra nok Wink
   #6
 1 211     Norge     0
Det er med dette som det meste anna... ein tenker og irriterer seg der og då.. dagen etter er det gløymt. skru opp og kos deg i hengekøya du..
Signatur
   #7
 286     Sørlandet     1
https://www.fastenright.com/general-fixings/insert-nuts-for-wood-type-d/ff13https://www.ezlok.com/assets/documents/testing/KnifeThreadPullOutSpecs.pdf

Tydeligvis så går det å nå ganske høye "pull-out" resistances med denne type inserts, (angivelig opptil 870 pound for gran for M8) og jeg finner versjoner for M10+ på andre steder. Spør meg ikke hvem/hvor i Norge de evt. selges.
Hvis en slik løsning brukes så bør en sette inn en pluggbolt når ikke øyet er i bruk, for å forhindre å få skitt inn i gjengene.

NB! Hvis stolpen er impregnert er det uansett løsning viktig å tenke på å velge riktig material. Gjenger spises fort opp av korrosjon hvis det er feil.

   #8
 1 656     Trondheim     0
Du kan jo fint skru en vanlig krok med tregjenger inn/ut etter behov.
Bare finn en krok som er skikkelig kraftig, og forbor hullet.
Om du skrur den inn/ut noen ganger også forsterker hullet litt, for eks med lim, så burde det tåle at den blir skrudd inn/utben del ganger.

Senere kan du vurdere litt voks eller noe slik at skruven glir enklere ut/inn.

Kanskje noe ala denne: https://www.jula.no/catalog/bygg-og-maling/beslag/innretningsbeslag/skruekroker/trapeskrok-316437/
Signatur