3 226    6    15  

Jordskruer til platting

 30     4
Hei.
Skalt bygge ny platting. Grunnen er jord/leire. Vurderer hva plattingen skal hvile på. Den skal stå litt opp fra bakken. 30-40cm.
Har noen erfaring med jordskruer? Noen som har erfaring med om de sekker? Hvordan de takler telehiv?

   #1
 3     1
Så lenge topografien tillater jordanker er det ingen problem. Får du gjengene ned til forvitringsjiktet bakken?
HSt
   #2
 30 154     Lillestrøm kommune     0
Normalt er leirelaget tykt og en må forvente telehiv. Ser ikke hvilken mekanisme som skal forhindre dette. Vil anse skruer som ubrukelig. Det må teleisoleres fundamenter på leire. Vi hadde en lengre tråd om dette for lang tid siden kan ikke huske at leverandør har lagt ut dokumentasjon på hvorfor det går bra. Nykommer over har sikkert anbefalt seg selv ved et uhell, trykk på tallet så kan anbefaling fjernes.
   #3
 6 690     Akershus     6
Vi har slettet to innlegg som inneholdt upassende språkbruk som ikke bidro til diskusjonen på noen som helst måte.

Jeg ber Kjetil A merke seg at Byggebolig er et voksent forum der henvisninger til genitialier og kroppsåpninger ikke er velkomne i omtalen av andre brukere. Jeg forventer at du forholder deg til det i fremtiden.
Signatur
   #4
 97     Ålesund     1
Takker cheffen for rask endring etter rapport
Signatur
   #5
 2 491     1
Normalt er leirelaget tykt og en må forvente telehiv. Ser ikke hvilken mekanisme som skal forhindre dette.

Skruer som er forankret dypt nok nede i ikke telehivende masser (altså under frostfri dybde, som alle andre fundamenter som skal sikres mot telehiv) vil naturligvis kunne forhindre det -men så var det det med sannsynligheten for å få dem så langt ned, da...
HSt
   #6
 30 154     Lillestrøm kommune     0
Mulig hvis en legger markisolasjon at det kan fungere bedre, det var en her som beskrev at han hadde markisolasjon ut foran garasjen og han fikk vinterstid en heving av bakken utenfor dette med ca 10cm pga telehiv. Med leire går telen dypt så det er dette disse skruene skal sloss mot. Men mine forslag med betongklosser må også markisoleres. (Langt fra hus og jevnt underlag kan en jo håpe at telen går jevnt opp og ned, men jeg ville ikke satset på det heller). En bekjent har portstolper på leire jeg pleier på våren å spøke med om portstolpene snur seg helt opp ned, så skjeve er de. Uti mai står de igjen rimelig rett.