8 313    6    0  

La de små barn komme til meg, sa lekestativet...

 797     Nes, Akershus     0
Selv om man sender familien avgårde i påska, er det ingen unnskylding til å ligge på latsiden. Skal jo sies at jeg har pådratt meg både en og annen sofastrekk, men det gikk bra det også.

Det begynte for to år siden med at modern fant tårnet sammen (med en sklie) på "gis bort" på finn, og sikra seg det ved hjelp av en såkalt telefonsamtale. Deretter ringte hun fadern, og sammen kasta de seg i bilen og reiste for å hente. Sprekt av to pensjonister, å grave opp en slik konstruksjon, og lempe på lang henger! Respekt!Dette var på høsten, så tårnet kom seg ikke på beina med det første. Dessverre kom vintern og så våren med is og herk, som tok livet at sklia, og jeg ikke hadde lyst til å kjøpe en ny der og da. Pluss hundre andre ting på lista...

Men så i forrige uke kom jeg over dette huskestativet på Nesbru, og denne gangen henta jeg selv. Fortsatt gratis.Da var det bare å fleske til nå som helga var ledig og forstyrrelsesfri. Satte først på plass stigen på lekestativet, for å ha som utgangspunkt.

Deretter åkte tårnet i bakken (og opp igjen etpar ganger før det sto på rett sted). Tanken var å skippe saks 2, og bruke tårnet som oppheng for tverrliggern. Det gikk ikke, altfor lite stabilitet sideveis for å holde imot huskebevegelsene.Dermed åkte saks 2 på plass, og det gjorde stor forskjell. Endte også opp med å snu tårnet rundt 180 grader. Kunne sikkert flytta tårnet litt unna, og lagt på en tverrligger til (har tenkt på både klatrenett og tau og stige og og og. Men det får komme siden... Vi får se hva finn bringer!Sklie og huske på plass, sammen med et sett ringer. Har en sånn minihuske til minstemann, men fant ikke tauene i farta... Brannmannsrøret kunne ikke komme, og var ikke tilstede da bildet ble tatt.

På bildene ser tårnet veldig skakt ut, det ser verre ut enn det er. Jeg oppdaget først etterpå at det er en liten forhøyning akkurat der hvor ytterkant av tårnet havnet, så dermed er det etpar cm høyere der. Gjør meg ingenting...

Nei, det ser ikke strøkent ut, men det var helt gratis (drivstoff ikke medregnet) og helt trygt og solid. Og med litt pussing og et oljestrøk, kommer iallfall ikke mine barn til å klage, og det er jo hele meningen. Med tiden (og litt ork) kler jeg nok inn underetasjen i tårnet, og lager mini-lekestue/kiosk med dør og vindu til frøkna. Dels fordi hun digger å leke butikk, dels for å slippe at kattene gjør det de må innunder der...

Som en liten oppsummering, vil jeg gjerne få takke:
- De snille menneskene på finn.no som gav oss alt dette helt uten vederlag
- Tore (traktorn min  ;D) som hjalp meg å løfte tårnet opp og ned ørten ganger før jeg fikk det på rett plass
- Modern og fadern som fiksa tårnet helt på eget initiativ
- Og til slutt jordboret fra Biltema, hadde ikke klart dette uten det. Nå fortjener det en runde med sveisen. Det er ikke verdens mest solide konstruksjon og det var overraskende nok et 10 cm frostbelte 20 cm nedi bakken...

Signatur

   #1
 22 342     Akershus     0
Godt jobba.

Det siste bildet vises ikke.¨

Står det støtt? Jeg har også et slikt jeg skal sette opp, men der står det at det skal være skikkelige betong klaser som holder stativet fast inder bakken.
  (trådstarter)
   #2
 797     Nes, Akershus     0
Siste bildet? Det med sklia, huska og ringene er det siste, 8 bilder i alt...

Rota litt rundt på nettet fredag kveld, og fant en manual som sa noe om 60x60x60 (eller noe like voldsomt) med støp rundt hver fot. Men da jeg henta lekestativet på Nesbru sto det bare 30 cm nedi en løssand-kasse, og det satt greit fast. Måtte spa litt der for å få det opp. Her hjemme står huskestativet ca 40 cm nedi hard jord/plen, brukte jordboret og boret på skrå ned for minst mulig jobb. La litt grov singel i bunn av hullet for drenering, og stampet godt på plass lagvis med jord oppover. Sitter dønn, hang og slang i alt som var underveis for sikkerhet skyld for å teste.

Men viktigst av alt er at jeg satser på å gi alt sammen videre når mine små går lei. Vel å merke om materialene holder, da såklart. Og da er det greit å slippe å måtte røske opp halve plenen, i tillegg har jeg ikke tro på at å støpe ned treverk er beste måten å få lengst levetid.

Så ingen fare, det kommer til å sitte mer enn bra nok! Med mindre du tenker bruke det til sumo-turning...
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 797     Nes, Akershus     0
Hmmm, da skal jeg se om jeg får lagt det opp på nytt...

EDIT, får ikke redigert første posten. Prøver å legge det her:Jeg ser iallfall bildet både her og i førsteposten nå?


...
Godt jobba.
...


Takk, forresten  ;D
Signatur
bex
   #5
 4 296     Østlandet     0
ser bra ut dette :D  unga bør bli fornøyd nå
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 797     Nes, Akershus     0
Jo takk... ;D

Og ja, de bør bli fornøyde. Tror ikke jeg vil høre så mange flere "har ingenting å leke med ute!"

PELL! DEG! UT!  Wink
Signatur