54    0    0  

Makeover av takterrasse

 1     Oslo     0
Hei!
Jeg har en liten takterrasse over leiligheten min som sårt kunne trengt seg en liten "makeover" i form av et utekjøkken og lounge-område.

Siden jeg har verktøy, men har sarte data-hender så kunne jeg gjerne trengt litt input fra dere her.

Terrassen ser ca sånn her ut "tom":
Makeover av takterrasse - oversikt_tom.PNG - chiller

Planen er å bygge en kjøkkenbenk til venstre i bildet, langs rekkverket. I benken skal det stå et kjøleskap, samt ha en skyllevask. 

Utfordringen blir at det er tilgang til en luke i terrassen som er 120cm brei rett hvor benken skal være, så for å ikke sperre den så må jeg ha en åpning der. Du ser "luken" tegnet inn her:

Makeover av takterrasse - kjokken_tom.PNG - chiller

Kjøleskapet er også 84 cm breit, så jeg kan ikke sperre for det heller.

Jeg har derfor kommet frem til følgende "forslag":
Makeover av takterrasse - kjokken_struktur.PNG - chiller

Dette er bare 48x98 og 48x48.

Over denne strukturen vil jeg støpe en betongplate med dryppkant. Jeg vil også ha panel på baksiden og den siden inn mot boden. På front vil jeg lage noen skapdører der kjøleskapet ikke er. For kjøleskapet vil jeg lage en lem som jeg fjerner helt når jeg er der oppe, men som står på plass resten av tiden for å skjerme det mot vann.

For å få plass til alt i høyden så blir toppen av benkplata rundt 100 - 105 cm over gulvet. Jeg er en høy person, så tror det skal gå greit, men er det noen som har erfaring med så høy benkeplate?

Jeg har også lagt inn 2cm kapp under for å få løftet konstruksjonen opp fra terrassen. Holder det med 2cm? Burde jeg heller bruke noen plast-knotter?

Hvor dyp kjøkkenbenk trenger man? Noe blir borte under spilene jeg vil sette opp i bak-kant.

Til slutt et lite oversiktsbilde over hvordan jeg drømmer om at det skal bli:
Makeover av takterrasse - utsikt.PNG - chiller