142    6    0  

Øke høyde / kant på mur mot plen

 5     0
Hei, Holder på med et hageprosjekt som inkluderer ca. 30 m2 med plen. Utfordringen er at med ca. 20 cm med jord (opp på 21 m3 med leca og fiberduk mellom) så vil plenen bli høyere enn støttemuren dere ser på bildet. Må derfor bygge ca. 15 cm ekstra høyde på et vis innenfor rekkverket. 10 m lang plen. Første tanke var å montere/lime kantstein oppå muren, men med kun ca. 5 cm inn til stolpene så blir det litt lite plass. En 2x6 med knotteplast på innsiden hadde passet og kanskje fungert, men det blir jo ikke særlig pent... 

Noen gode tips til en løsning på denne hadde blitt satt stor pris på. 
Øke høyde / kant på mur mot plen - 20200819_141320.jpg - DanB

   #1
 1 250     Sandefjord     0
Hva med å bare fjerne litt leca?
Er det noen grunn at det er fylt opp så mye med leca?
  (trådstarter)
   #2
 5     0
Skjønner hvorfor du spør, da bildet mitt var litt begrenset. Leca'en er brukt som bakfyll på en 1.5m høy mur og grenser inn mot et område med veldig store steiner og pukk imellom, som strekker seg bort til en husvegg. Disse steinen er ikke lette å fjerne for å redusere nivået tilsvarende dersom jeg fjerner leca.
   #3
 156     0
For meg ser det ut som om du ikke er langt fra å ha nok høyde til å anlegge plen på jordlag der. Om du kan fjerne litt Leca og dermed øke fallet fra huset litt så ville jeg lagt på jord og anlagt plen slik det er. No annet vil se rart ut.
HSt
   #4
 26 483     Lillestrøm kommune     0
Fjellkile på løse Stein så er de borte før neste innlegg her
   #5
 1 250     Sandefjord     0
No annet vil se rart ut.

Støtter. Jeg ville også vært forsiktig med å forhøye muren. Den er jo så fin i dag.

Stein som kommer til å stikke opp i plenen, kan jo også beplantes feks med en klatreplante som dekker steinen.

Evt om du lager et trinn/en liten forhøyning lenger inn mot huset. Det kan jo være en løsning om du ønsker en vannrett plen mot muren.
  (trådstarter)
   #6
 5     0
Takker for innspill!

Ser for meg at å meisle/sprenge vekk stein kanskje blir litt heftig på et så stort område? Helningen blir også ganske markant om jeg går for plen på nivå med mur og høyere nivå mot hus (blir kantstein + elvestein el.l. mot husvegg). Har prøvd å illustrere med nytt bilde. Steinene vil ikke stikke opp av plenen, men det blir grunt, som etter det jeg har skjønt gir en plen som lett blir gul da den ikke klarer å holde på fuktigheten. En forhøyning kunne fungert, men som bildet her viser er det litt smalt for to nivå + avstand mellom hus og plen.

Har også vurdert stålbeslag på innsiden av muren og som stikker opp 15 cm, men ikke peiling på hvordan jeg i så fall bør fylle igjen / dekke pent til mellom beslaget og rekkverket.

Lærdommen er vel kanskje å bygge høy nok mur Smile
Øke høyde / kant på mur mot plen - oversikt.png - DanB