185    2    0  

Oppgradere inngangsvei fra pukk til heller

 6     0
Hei, vi har nylig flyttet inn i en bolig som har et ganske trist inngangsparti som går hele veien langs den ene langsiden og halvveis rundt kortsiden hvor inngangsdøren er.  Total lengde på veien er ca 18-20 meter. I dag ligger det en fiberduk med pukk over langs hele veien, dette er en helt grei løsning, men vi ønsker å få en jevn overflate som gjør det lettere med barnevogn og at vi slipper å dra med oss masse småstein inn i huset. Veien er i dag ujevn noen steder hvor pukket har samlet seg mer enn andre steder, men dette kan nok enkelt jevnes ut. 

Det som er spørsmålet er dersom vi skal legger heller på denne grusveien, hva bør vi tenke over? 

Går det an å støpe en jevn grunnflate, oppå pukken som ligger der i dag, som vi så legger hellene på?
Eller vil det være beste å jevne veien med sand som vi så legger hellene på?
Et billig alternativ vi har vurdert i første omgang bare for å få det jevnt er å bare støpe hele veien uten heller. Dette er nok det alternative vi har minst lyst til.

Eller vil det være aktuelt å måtte begynne å grave opp veien vi har i dag for å gjøre det helt fra scratch?

 Se vedlagte bilder av hvordan veien ser ut i dag :) planen er også en lav hekk (typ 40 cm) langs inngangspartiet. Dersom noen har tips til busk så er det og til stor hjelp. (tenker buksbom foreløpig) 

På forhånd tusen takk for alle svar :) alt er til stor hjelp
Oppgradere inngangsvei fra pukk til heller - IMG_1735.jpg - Johmat

TSt
   #1
 7 443     0
Det er veldig kort (alt for kort) opp til kledning så bør ikke ha heller helt inn mot huset. Det spruter mere fra en glatt overflate. Du kan f.eks. bruke en stripe med natursingel som er penere enn den knuste. Ville forsøkt å tatt bort litt slik at du ikke bygger enda mere opp.

Passe på fall fra huset. Ikke bruke vanlig sand under heller men maskinsand, maur liker den første mye bedre.

Heller kan vippe lett hvis en belaster med tunge ting så en bør ikke kjøre inn på heller. Derfor en ser ofte annet belegg der en kjører bil.

Betong rett på grunn blir lett ødelagt hvis underlaget ikke er helt perfekt og er umulig å legge om hvis underlaget er dårligere enn en tror.
  (trådstarter)
   #2
 6     0
maskinsand


Takk for svar!

Da høres det ut som vi langs husveggen tar vekk en del eksisterende pukk og legger en 10-20 cm?bred stripe med natursingel.

Er det nok å legge sand over pukken som er der i dag?
Trenger vi å leie en stampemaskin for best mulig resultat?

Overgangen fra hellene til natursingelen må det gjøres noe spesielt her? Samme på andre siden mot gresset, her vurderer vi en kantstein langs veien.

Når det kommer til fuging av hellene så er det vel fugesand som herder som er veien å gå?