151    2    0  

Planting av hekk i ustabil skråning

 17     0
Undersøker muligheter for å plante hekk i en 45 grader skråning som er 1 meter bred.

Hovedutfordringen er å hindre jordmasse fra å skli ut.

Har vært inne på tanken på å grave ned stablede og forsterkede pallekarmer, men usikker på om det blir en god løsning over tid, mtp at pallekarmene kan råtne, og at pallekarmene ikke er visualt appellerende.

Impregnerte pallekarmer kan skade hekken pga kjemikaliene i impregneringen, og ikke-impregnerte pallekarmer råtner og blir grå.

Råtne pallekarmer blir svakere, men de vil bli gravd ned og forsterket, så de vil etter min vurdering gi nødvendig støtte over flere år ikke bare fordi de er forsterket, men også fordi jorda rundt vil holde de på plass

Grå pallekarmer som går i ett med øvrig terreng kan bli bra det, men er ute etter andre tips som jeg kan vurdere.

Støttemur i stein er det ikke plass til.

   #1
 131     Akershus     0
Skal du plante i jorden som allerede er i skråningen eller skal du tilføre jord? Jeg er ingen ekspert, men kan tenke meg at et nett + lave busker med kraftig rotnett som går langt ned i bakken (dvs ikke rhododendron og slikt) ville være en bedre løsning. Hvis du ikke skal tilføre jord, vil jeg tro du kan droppe nettet. Busker med kraftig rotnett vil klamre seg fast etter de har rotet seg. Jeg vil også anta det er best å styre unna topptunge planter som kan rives overende av vind.
Signatur
HSt
   #2
 31 303     Lillestrøm kommune     0
Forskjellig type duk / jord armering kan sikkert brukes.