91    2    0  

Problemer med Royal impregnerte terrassebord Duo fra Talgø

 2     0
Etter at forhandler forsikret om at bordene kunne brukes begge veier, bygde jeg i fjor en terrasse med Talgø Møre Duo Royal impregnerte bord, hvor jeg la bordene med rillene ned og følgelig den glatte siden opp.
Dette funket dårlig.

Etter kun kort tid med litt skiftende vær, var bordene betydelig bøyd. Sidekantene var merkbart høyere enn midten av bordet. Bordet lå dermed å vippet på midten, med den følgen at det smalt, knakte og knirket voldsomt, når man gikk på terrassen.
De var så mye bøyd at det ble nesten litt ubehagelig å gå barføtt på de.
Jeg hadde plassert festeskruene godt ute på kantene for å motvirke at de bøyde seg, men det ser ikke ut til å ha hjulpet noe.
Så nå snur jeg alle sammen. 70 kvm og ca 3500 skruer.
Har sagt fra til forhandler og til Talgø, men regner ikke egentlig med at det kommer noe ut av det.
Vil bare si fra til andre som evt planlegger noe lignende.
Årsaken til at vi ønsket rillene ned var at vi tror rillene vil holde lengre på både fukt og støv/pollen ol, enn hva glatte bord gjør.
Problemer med Royal impregnerte terrassebord Duo fra Talgø - terrassebord.JPG - staleg

HSt
   #1
 26 531     Lillestrøm kommune     0
Lå bordene for tett som på bilde også ved første forsøket ? Vil tro at opptørking blir veldig forskjellig når det kommer lite luft i sprekkene

Var på besøk et sted i Tronheim for noen år siden der så jeg vanndam på terasse for første gang, bordene lå tett så de hadde helt tettet terassen (og ujevnheter ga sikkert opphav til dammen)
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Nei. Ikke for tett. Brukte anbefalt innbyrdes avstand, som var bladtykkelsen på en tommestokk.
Og denne avstanden har heller økt litt, enn minket senere.
Har aldri vært vanndam på terrassen, men når bordene begynte på bøye seg opp på sidene, ble jo litt vann "fanget" på midten av planken her og der.