274    4    0  

Rekkverk terrasse

 2     0
Har en eksisterende terrasse som jeg nå ønsker å sette opp rekkverk langs. Planlegger et rekkverk med horisontale spiler (36x048) og med stendere (48x098) som festes til bjelkelaget under terrassen.

Rekkverket skal bygges på ei hytte på fjellet og det er ofte store snømengder, så det er viktig at innfestingen til bjelkelaget er god.

Har kjøpt gjennomgående bolter som jeg tenker å feste kjøre gjennom bjelkene og stenderne.

Men: På den ene siden vil stenderne stå med kortsiden inn mot bjelken. Har også en skråkant der det ligger en langsgående bjelke ytterst. Hva tenker dere er fornuftig å gjøre her? Feste stenderne med vinkeljern? Evt lange gjennomgående bolter, men det er kanskje ikke optimalt mtp at de da skrus inn fra kortsiden på stenderne?

Gode innspill mottas med stor takk! Og gi beskjed om noe er uklart.
Rekkverk terrasse - C6137A3F-04B4-4070-B12E-11A0D10F8ED6.jpeg - AndreasARekkverk terrasse - 2ED7EB60-7B2D-4B4D-A984-ECC433C5A741.jpeg - AndreasA

   #2
 102     Kristiansund     0
Hei,

Jeg ser på det punktet der du går over fra 2" til 4" på stenderen. Den tåler svært mye strekk, men her får du et svakt knekkpunkt. Når du har kjøpt gjennomgående bolter, er du tydeligvis opptatt av at dette skal tåle en del trykk utover.

Jeg ville heller ha satt stenderne på utsiden av bjelken, og sikret dem med to gjennomgående bolter gjennom den tversgående bjelken. Denne må i tillegg festes med en hullplate el i endene, eller enda bedre - vinkler mot bjelkene, for å hindre at den gir etter.

Den langsgående bjelken på skråsiden kan da håndteres på samme vis.

My 5 cents...
Signatur
   #3
 3 492     Akershus     0
Lurer på hva snømengdene har med dette å gjøre: Dette er snø som ligger i ro? Ingen skråning snøen sklir ned eller noen ting som virker på rekkverket? Da er ikke mye snø egentlig av interesse i denne sammenhengen. Eller er det noe jeg ikke ser?

.Thag
Signatur
TSt
   #4
 7 543     0
Hvis det er fare for takras så er rekkverk veldig utsatte. I tillegg hvis det blåser mye og legger seg opp fonner som blir hengende på dette. Hadde et år at vindski på taket ble nesten revet av siden det hang ut så mye snø ut over tak kanten.