139    5    0  

Rør fra utekranen

 89     Vestlandet     0
Hei. Jeg har en utekran på kjellermuren (på nedsiden av huset) som jeg ønsker å viderekople med rør. Trekke røret fra utekranen opp og under plattning for å komme på oppsiden av huset. Der vil jeg ha en tappekrane.

Anlegget er tenkt å koples fra/tømmes før frosten kommer. Er det noen som kan anbefale rør, rørdeler og dimensjoner jeg bør bruke?

   #1
 4 990     OSLO     0
bilder av krana i dag? skal krana nede beholdes? eller skal den flyttes opp?

hvor pent skal/må det være...?
  (trådstarter)
   #2
 89     Vestlandet     0
Det blir en sommerløsning. Krana nede skal beholdes, ja. Jeg ønsker en krane på andre siden av huset. Kan jeg tre et PEX rør under plattningen i stedet for hageslangen som ligger der i dag. Det ville bli en mer solid løsning. Hvilken kopling må jeg ha på en vanlig frostfri utekrane?
TSt
   #3
 11 660     0
PEX rør tror jeg vanligvis ikke liker sollys så du må ha med et varerør eller tre det inni en slange,  Du kan ikke ha dette permenent koblet til en frostfri utekran.  Utekarner må renne tomme for at de skal bli frostfrie.  

Der jeg vokste opp har vi Y forgrener på på kran med små stengeventiler på denne så vi styrer hvilken slage som får vann.  
   #4
 4 990     OSLO     0
du har ikke vann inne i nærheten av ny ønsket plassering ? kan være bedre og få til en mer permanent og sikker løsningjeg gjorde det samme her hjemme, vi trengte en ny utkaster i hagen.
fikk lagt opp rør-i-rør fra teknisk rom, ned i en soveromsvegg, og ny frostfri kran gjennom veggen.alle andre løsninger, hvor man må huske på og koble fra, eller huske på og tømme, eller ja du skjønner, innebærer en viss risiko.... er kanskje ikke sikkert at man alltid husker det.....
   #5
 820     0
Signatur