154    1    0  

Så ny plen

 4     0
Hei

Noen som har erfaring med å så plen i sand? Rødsand. Og med såing i helling, og evt noen gode tips for vekst? Smile

   #1
 3 475     Asker     0
Du bør ha inn en del jord som topplag. Deretter er det bare å så og vanne godt. Vurder kanskje ferdigplen. Underlaget må likevel gjøres en god jobb med. Rulle, kalke, gjødsle etc.

Tips for å lage en Golfbane kvalitet hage er faktisk ikke så vanskelig.


1 : Først velger du frø. Dette er veldig viktig, og må passe med ditt område. Skriv ned hva du sår med, slik at du neste gang sår med det samme. Står det ikke på pakken hva frøene i blandingen egentlig heter er det et tydelig tegn på at du bør finne noe annet.

2: Godt grunnarbeid, for deretter så. Vanne og gjødsle slik som frøene skal ha det.

3: Når plenen er etablert (minst 8cm mener jeg mange sier) klipper du plenen for første gang. Ca 1/3 av høyden.

Deretter gjødsler du hver 6 uke i vekstsesongen og klipper 1-2 ganger i uken (MINST). Jeg kjører klipper på laveste innstilling, men forutsetter klipping ca to ganger i uken. Ikke gå rett fra 8-10cm til 2-3. Da blir ikke resultatet mye bra.

Dersom det er mer enn 4-5 dager uten regn, vanner jeg selv plenen godt. Gjerne 45-60 min på hver plass. Vanner du så må det vannes mye. Ca 10-15 cm ned må det bli vått. Ellers hår røttene oppover.

Mange synes kanskje det er i overkant med arbeid, men jeg synes hagestell er gøy, samt nesten samtlige gjester spør om plenen faktisk er ekte, da den er mange hakk grønnere enn noen av naboene.

Ta en runde med langtvirkende gjødsel på tampen av sesongen, da skyter plenen fart på våren og er først grønn i gata.
Signatur