#11
 10,486     Akershus     0
Godt jobba! Det er "kjekt" å se at det ikke bare er jeg som opplever at ting tar litt mer tid enn man først trodde.



For en utsikt  Shocked
Signatur

  (trådstarter)
   #13
 34     0
Etter mange måneders pause fra blogg er det på tide å oppdatere litt igjen. Serveren er oppe igjen så har fått organisert noen flere bilder.

Legger først ved noen bilder fra drensrommet. Som en kan se fra bildet ligger drensrøret på nivå med garasjesokkelen. Ideelt sett skulle drensrøret ligge under sokkelen men da måtte jeg ha fjernet alvorlig mye fjell.

Dreneringen ble jeg veldig fornøyd med. Det er blitt ganske tørt og nesten litt trivelig der nå Smile
Prosjekt uteområde - 076 (Medium).JPG - svenvi
Prosjekt uteområde - 078 (Medium).JPG - svenvi
Signatur
  (trådstarter)
   #14
 34     0
En av de tyngste jobbene jeg hadde i 2011 var å grave opp i hjørnet mellom garasje og hus. Mye stein og grus som måtte graves opp for hand. Men når alt er gjort så er det betryggende å vite at drenering og grunnforhold er gode nå. Det var jo mye dårlige masser der, samt manglende knotteplast nederst på veggen. Innvendig i garasjen var det jo konstant fuktig, men nå er det tørt og fint.

Jeg valgte å slemme veggen og legge knotteplast før jeg la tørrmuren. Passet på bruke riktige masser nærmest knotteplasten. Jeg la også opp et rør til drensrøret som ligger rundt huset. Da har jeg muligheten for å spyle ut med jamne mellomrom.

Det som overrasket meg litt var at grunnmuren til huset går liksom inn i veggen i garasjen. Det betyr jo at det alltid vil være risiko for at det kommer vann inn i garasjen. Men tror risikoen er liten da jeg har fått høre at det er benyttet gode drenerende masser under huset.
Prosjekt uteområde - IMG_8884 (Medium).JPG - svenvi
Prosjekt uteområde - 010 (2) (Medium).JPG - svenvi
Prosjekt uteområde - 011 (2) (Medium).JPG - svenvi
Prosjekt uteområde - 020 (2) (Medium).JPG - svenvi
Prosjekt uteområde - 073 (Medium).JPG - svenvi
Prosjekt uteområde - IMG_9261 (Medium).JPG - svenvi
Prosjekt uteområde - IMG_9266 (Medium).JPG - svenvi
Signatur
  (trådstarter)
   #15
 34     0
På vestsiden av garasjen var det mye plynder. Utfordringen var å få fjernet fjellet som var av den harde sorten. Erfarte at riktig verktøy, dvs kraftig nok, må til for å få fjerne fjell. Det ble testet både trollkraft, borhammer, steinkiler/slegge, slegge, kangoo, trykkluftbor osv. Til slutt fikk vi den vekk Smile

Jeg drev også å flyttet massene en 3-4 ganger - for hand. Prøvde meg også med naboens traktor, men det ble jo bare pirking i overflaten. Gikk også med en huskatt i den øvelsen... Så angrer på at jeg ikke fikk inn en gravemaskin med en gang. Noen plasser måtte jeg jo ned ca 2 meter for å komme til fast grunn. Med gravemaskin og en traktor/henger så var mold/leire fjernet og nye masser på plass i løpet av en kveld.

Midten av november fikk jeg lagt kantstein. Det var jo en ny erfaring å jobbe med sement. Jordfuktig betong var planen, men forstår nå at den var altfor bløt. Fikk ganske rett linje på steinen men slet med å finne riktig høyde når sementen var så våt. Vel vel, må jo ha noe å ergre seg over i årene som kommer Smile Lag også ned et armeringsjern da det kan komme en bil eller traktor i nærheten.

Var godt å få litt hjelp til noe av dette arbeidet, både ifht et par ekstra never og ifht litt rådgivning.

I høst fikk vi gjort en oppmåling av grensene med naboene. Overraskelsen var stor da jeg fant ut at vi faktisk ikke eier mer enn 1,5 ut fra garasjeveggen. Men den gode naboen lot meg disponere noen ekstra meter. Så da fikk jeg biloppstillingplass likevel Smile
Prosjekt uteområde - IMG_9256 (Medium).JPG - svenvi
Prosjekt uteområde - 310 (Medium).JPG - svenvi
Prosjekt uteområde - 312 (Medium).JPG - svenvi
Prosjekt uteområde - 002 (Medium).JPG - svenvi
Signatur

  (trådstarter)
   #18
 34     0
Har tenkt mye på hvordan jeg skal bygge opp konstruksjonen på terrassedekket. Pga vektbegrensning kan jeg ikke ha en 100% løsning ifht robust påstøp med armering, membran og avretting. Kan derfor heller ikke ha flis eller skifer på toppen. Men skal ha mest mulig vedlikeholdsfritt, så da sitter jeg igjen med kompositt eller annet vedlikeholdsfritt tre.

Har vurdert litt frem og tilbake ifht hvordan jeg skal avrette terrassedekket. Har kommet frem til at jeg ønsker å legge en påstøp med avretting. Dette vil jeg ha fagfolk til å gjøre for meg. For å begrense kostnader tenker jeg å legge det tette sjiktet selv. Tenker at en asfaltpapp ala Nortett Toptite er passe enkelt å legge selv.

Har som målsetning å bygge et fall på 2 til 2,5 cm pr meter. Mener å huske at minimumskrav fra Sintef var 1:40 / 2,5 cm pr meter. Ønsker å begrense høydeforskjell ifht totalhøyden på konstruksjonen.

Påstøp veier som kjent litt, 2500 kg pr m3. Om det legges 10 cm påstøp så vil totalvekten bli ca 27,5 tonn (2500kg*110m2*0,1m). Håper påstøpen kan legges ned mot 6 cm slik at vekten kan bli bortimot halvert. Ifht min bekymring så vet jeg at forrige hus på tomten var bygget ut over garasjen, så litt vekt må den jo tåle.
Signatur
   #19
 7     Ålesund     0
Hei, har noen tips når det gjelder avreting. Har selv brukt vedlikeholds frie bjelker i et prosjekt hvor jeg hadde lav høyde å jobbe med. Disse bjelkene tårer å spenne 50/50 mellom understøttingen. Nå vet jeg ikke hvor mye du har å gå på eller hvor mye som skal bygges opp. Om du har lite kan dette avrettes med gummi eller plast kiler. Da vil du få et bjelkelag som har nesten evig holdbarhet og relativt enkelt å få det rettet av til det fallet du ønsker. Som men bran likeg jeg veldig godt Sanofil. Dette har jeg brukt på en takterrasse i Bergen. den er nå over 15 år gammel. Skivtett terrasssegulvet opp på den i 2011, ingen antudninger til svakhter i menbrannen, men tilfarerne som var i trykkimp. var fullstendig morkne det samme var terrassebordene. 
Her la jeg kun 15mm lektter i plast har liten høyde og hule kompositt terrassebord. Valgte hule pga vekten, men liker allerbest å kunne bruke massive. De massiver er nok mere stabil over tid.
Prosjekt uteområde - VH 19 006.JPG - Terrasse
  (trådstarter)
   #20
 34     0
Takk for tips.

Når det gjelder bjelkelaget så hadde jeg tenkt impregnert klasse AB. Har relativt god plass, men må regne litt på det når jeg har fått bekreftet høyden etter påstøpen. Litt overrasket over at bjelkelaget ditt var morkent etter 15 år. Lå det i konstant i fukt?

Har fått to forskjellige tilbud på membran, dvs PVC folie og polyurethan, som varierte mellom 40-60.000. Tenker jeg kan spare litt penger om jeg legger dette selv, og da tror jeg det blir enklest å legge Nortett Toptite asfaltpapp. Tror det blir bra nok.
Signatur