28 458    15    3  

Teak-elskere - se vekk nå!

 499     1
...eller: Hvordan svartmale situasjonen!  8)

Vi har en teak ytterdør, helt typisk for når tilbygget den står i ble bygget, dvs midten på 70-tallet. Vi skal tilstå at vi ikke har vært flinke til å ta oss av den, den har hverken fått olje eller lakk de 6 årene den har vært vår. Når det er sagt så var den ikke så vakker før heller... Men nå var det på tide å gjøre noe. Vi er en smule lei av teakdører, så vi tok en titt på ifi.no der de viste hvordan man skulle male en teakdør. Det så ikke spesielt vanskelig ut, og inspirert av de mange flotte, sorte inngangsdørene i London var fargevalget tatt.

Her er utgangspunktet:Etter en omgang med rødsprit for å fjerne fett og olje ble den slik:Så gikk vi over med fint slipepapir og en ny runde med rødsprit for å fjerne støv:Så var det tid for det morsomme og spennende - maskering! :-)Første strøk - så allerede fantastisk mye bedre ut:Tørket:Strøk 2 og ny dørvrider:...da så blekket nedenfor døra skikkelig ille ut, så det ble en runde der også:Det endelige resultatet - vi ble svært fornøyd med 'ny' dør:Ikke minst var det mye billigere enn noe helt nytt. Smile

   #2
 876     Ut Mot Havet i Vest!     0
Setter en tier på at det er Drygolin Vindus og dørmaling...(?)  8)  :P


Ble veldig lekkert ja! Well done!  Grin
Ebe
   #4
 4 452     Vestlandet     0
Stilig! Ble veldig fint. Reagerte på at knastene på døra bytter på å gå utover og innover på de forskjellige bildene, men men, sånn er det var bare...  ::)
Signatur
   #6
 198     0
Jeg synes det gav en mye flottere dør med et mer moderne uttrykk. Og det at døra er laget av teak spiller da ingen rolle, da vet en at treverket under malingen er solid.

Kjempeflott ble døra. Istedet for en litt traust og gammelmodig teakdør har dere fått en dør med et moderne og spennende uttrykk.

Flott og gratulerer med evne til å tenke og handle litt utenfor boksen, noe de fleste er alt for redde for.
   #7
 224     Østlandet     0
Spøk til side. Enhver får gjøre sine egne valg. Det kan godt hende at den malte døren er mer "moderne" - akkurat nå, men hvor lenge blir den moderne? Det er noe klassisk ved teak. Når den først var pusset så godt opp kunne den godt vært oljet med en god teakolje. Det som nå er gjort er irreversibelt. Og hva med blyglassvinduet ved siden av døra - kanskje ikke helt i stil med det "moderne" uttrykket?

   #8
 121     Der hvor bartene kommer fra.     0
"Klassisk" er vel ganske så relativt. Du finner jo tjukt av Britiske hus (som TS påpeker er inspirasjonen) med klassiske malte Victorian-, Edwardian- og Georgian-dører.

Så det er nok klassiske epoker å peke på som har malte dører, selv om de jeg peker på strengt tatt ikke så ofte befinner seg i trehus (som TS har, så vidt jeg kan skimte).

Enhver kan gjøre sine egne valg, helt enig. Atpåtil synes jeg det ble ganske stilig, nå gjenstår det bare å sanere blyglassruta spør du meg Smile.
Signatur
   #9
 919     Norge     0
Har selv tyrolerhus med sorte vinduskarmer og teakdør. Den vil etter å ha lest denne tråden, også bli malt svart. Ble kjempefint;)
   #10
 224     Østlandet     0
Mitt poeng var at det er lite hensiktsmessig å male teak. Noe av poenget med teak er den holder seg godt med enkelt vedlikehold. Tviler på at noen lager en ny dør av teak for deretter å male den. Vi ser i dag at teakmøbler har fått en renessanse. Tenker at mange som kastet - eller malte - de gamle teakmøblene angrer nå.