165    4    0  

Tele som hever terrasse

 3     0
Hei!

Ny hobbysnekker med en utfordring.

Bygget min første terrasse her i sommer( i allefall delvis). Og stolt og fornøyd var jeg av det.

Bildet vedlagt viser at jeg lot tidligere fundament være. Jeg rettet dette noe opp og la under stein samt fyllte med 4-16 helt ytters i bildet (var plassert søppelsekk over gress av tidligere bygger).

Utfordringen startet egentlig litt før frosten kom. Men etter en periode med en del regn. Terassen hadde hevet seg såpass at verandadøren ikke går helt opp.

Hadde ikke noe problem med dette tidligere. Så jeg skjønner egentlig ikke hva/hvor utfordringer er. Er det noen som har noe forslag til løsning her? Jeg tenkte å båndslipe de bordene som evt tar tak. men vet ikke helt om det har noe effekt og om det blir å vises.

Bakken (i allefall hvor jeg grov opp skikkelig) har mye store steiner og det skal ikke mange cm før dette kommer frem. Virker som det er fyllmasse som er plassert.

All hjelp mottas med takk.

For ordens skyld er det området som er merket i rødt der hvor døren blir sperret av bordene.
Tele som hever terrasse - terrasse.jpg - babbustaman

TSt
   #1
 10 566     0
Store steiner er perfekt for telen å løfte. Har du utvidet den eller er det bare mer understøttelser som telen nå løfter på ? Har en litt farlige masser så må det være en type masser over det hele hvis det skal gå bra.

Hvis det er bare ytterst den løfter seg så kan en forsøke til nesteår å tre inn xps plater somt grave ned slike under i fremkant. Da vil forhåpentligvis ikke telen slå ned i bakken.

Har -8 mellom -12 om dagen nå og lite eller ingen snø. Det betyr at hellene utenfor min platting snart begynner å reise seg ytterst. En vanlig vinter skjer dette først i slutten av mars. Det er tidligere eiers verk en må leve med inntil telefarlige massene blir byttet ut.
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Takk for svar.

Jeg la under steinene for å vatre de da de var noe skjev i ytterkant. Ikke utvidet denne. Bare byttet ut bjelker som var råtne.

Du nevner farlige masser. Hva er det egentlig?
TSt
   #3
 10 566     0
De som telen tar og løfter. Det nå være veldig "grus" / pukk /veldig godt drenert sand liknende dypt ned hvis en skal være sikker. De brune massene utenfor søylene dine synes jeg ser telefarlige ut. Når du har fått bedre understøttelse finner du sikkert flere punkter som vokser. Tidligere kunne bakken vokse en del steder uten at det oppe ble med oppover når det var færre understøttelser.
  (trådstarter)
   #4
 3     0
Aha.. nå skjønner jeg. Igjen takk for svar. Må si jeg ikke liker tanken på måtte skru opp bordene igjen for å rette på dette til sommeren. Men det må vel til da. Nok en erfaring rikere i allefall. Cool