138    6    0  

Terassebord

BIH
 3     0
Jeg skal utvide plattingen utenfor huset vårt som vi kjøpte for noen år siden. Jeg ønsker da å benytte samme dimensjon på terassebordene som allerede ligger der, men det viser seg å være en utfording. Terassebordene som ligger der er 28x110mm, mens i alle butikkene jeg har lett i finnes bare 120mm eler 95mm bredde. Må jeg gå opp til 120mm, eller er det noen som har tips til hva jeg kan gjøre eller hvor jeg kan finne 110mm? PS. Jeg vet ikke hvor de eksisterende terassebordene er kjøpt, og det er ikke mulig å få tak i tidligere huseier.

   #1
 297     Tromsø     0
Klarer du å se forskjell da? Trykkimpregnert blir gjerne 115 når det tørker.
HSt
   #2
 26 513     Lillestrøm kommune     0
Antar han skal skjøte i lengderetning da synes alt veldig godt. Legge et overgangsbord på tvers er en mulighet
BIH
  (trådstarter)
   #3
 3     0
Jeg tok med et bord 120mm for å sammenligne, og forskjellen er godt synlig, spesielt ved skjøting med gammelt bord. Når nytt og gammelt ligger parallelt er det noe mindre merkbart, men fortsatt godt synlig. Jeg tror ikke de gamle bordene kan ha krympet så mye fordi de ligger tettere enn de burde mtp avrenning.
Jeg kunne kanskje ha brukt bordsaga på dem, men det blir nok ikke så fint pga skarp kant.
BIH
  (trådstarter)
   #4
 3     0
@HSt jeg trenger å skjøte noen bord, og de blir også liggende parallelt med eksisterande bord. Takk for tips om overgangsbord, det kan være et mulig kompromiss.
HSt
   #5
 26 513     Lillestrøm kommune     0
Hvis du kutter bordene som skjøtes så må du runde av kanten. Mulig en kombinasjon med overgangsbord og trimme de som direkte skjøtes er en mulighet ? Men impregnering blir noe dårligere
wth
   #6
 204     NA     0
Hvor stor er eksisterende? 120 terrassebord er jo relativt billig, så et alternativ er å erstatte alt med nye bord.

Hvis ikke er vel bordsag og fres for avrunding løsningen for å lage selv.