100    5    0  

Tips til oppføring av forskalingsblokk-mur

ohj
 4     0
Jeg har begynt å sette opp en forskalingsblokk-mur i hagen, etter at den gamle muren til slutt falt ut.  Men jeg er usikker på hvordan jeg skal sette opp muren videre.

På langsiden stikker grunnfjellet ut et stykke, og ved enden av langsiden skal muren knekke 90 grader.  Jeg ser for meg at forskalingsblokkene da må ligge vannrett i skråningen, for å få hjørnet til å passe med hjørnesteinene.

Tidligere har jeg lagt underlag av pukk, og brukt ganske tørr betonge med armering i for å legge første rad med stein i vater og på linje.  Men jeg kan ikke gjøre dette på skrånende underlag. 

Har dere noen tips til hvordan jeg kan legge forskalingsblokkene?  Både over grunnfjellet som stikker ut på langsiden, og oppover skråningen langs trappen.
Tips til oppføring av forskalingsblokk-mur - 20200829_180143.jpg - ohj
Tips til oppføring av forskalingsblokk-mur - 20200829_180200.jpg - ohj
Tips til oppføring av forskalingsblokk-mur - 20200829_180152.jpg - ohj

HSt
   #1
 26 488     Lillestrøm kommune     0
Jeg forskalte og støpte opp sålen til neste skift med blokk når jeg satte opp en mur med skrå underside
ohj
  (trådstarter)
   #2
 4     0
Jeg forskalte og støpte opp sålen til neste skift med blokk når jeg satte opp en mur med skrå underside


Hvordan tenker du jeg kan gjøre dette i mitt tilfelle? Jeg har vært inne på tanken om å forskale og lage en såle på langsiden. Men som du ser så må jeg helt opp til tredje skift nedenfra for å få laget en såle som blokkene kan ligge på. Dette vil jo se veldig stygt ut utenfra.

Men hva med kortsiden langsetter trappen? Ville du skjært til blokkene under eller forskalet og laget platåer til hvert skift? Eventuelt laget en jevnt skrånende såle, for å forenkle tilpassingen av forskalingsblokkene?

Er på litt dypt vann her, merker jeg...
HSt
   #3
 26 488     Lillestrøm kommune     0
Jeg så ikke så nøye på bildet før nå

Er det fjell eller betong som er så skrått ?

Du skulle fikset underlaget så du hadde noe flatt å settes blokkene på, skjønner ikke helt at dette skal gå bra.  Forankre en ensidig forskaling kledd med halve blokker mot yttervangen ? Det blir enormt press på denne vangen

Ville satt i mer armering i så fall
ohj
  (trådstarter)
   #4
 4     0
Det er grunnfjell som er et skrå partiet. Jeg ville sette opp muren der den gamle muren stod, og laget et flatt fundament til blokkene i starten (til venstre). Men ser ikke helt hvordan jeg kan få til et flatt fundament på grunnfjellet.
HSt
   #5
 26 488     Lillestrøm kommune     0
Vi ville brukt bor og fjellkiler, men før vi startet med muren.