386    5    0  

Trenger tips/inspirasjon til innkjørsel [riktig versjon]

 6     0
Hei! Prøver på nytt da første tråd plutselig publiserte seg ved en feil og jeg ikke får redigert eller slettet den.

Vi flyttet inn i vårt nye hus i januar, og ønsker nå å gjøre noe med innkjørselen vår da asfaltering kaller til sommeren. 

Så er vi litt usikre selv på hvordan vi ønsker å gjøre det, så vi trenger tips og inspirasjon som bare det. Som dere ser på bildene så er innkjørselen vår idag bare et stort felt med ingen dedikert innkjørsel. Nå er det bare et rundt område hvor folk kjører inn fra alle retninger. Vi ønsker en dedikert innkjørsel.

I tillegg skråner tunet veldig, slik at det er bare er et lite område helt oppe ved inngangsdører som er tilnærmet flatt. Det vi har lurt på å gjøre er å fylle opp slik at vi får det litt flatere, også ha en form for mur rundt som de røde strekene dere ser på bildene.

Noen som har noen tips/tanker/inspirasjon å komme med til oss? Smile

https://imma.gr/79470x45a4a

https://imma.gr/79469xafc81

https://imma.gr/79468xb934c

   #1
 2 717     Vestlandet     0
Så heldige de er som har så brei innkøyring🙂 Det gjer vel det meste mykje lettare mtp parkering, rygging med hengar o.l.

eg ville nok prøvd å fått til eit nokonlunde flatt område. Det er jo greit når det er tid for hjulskift og slikt. Men trur ikkje eg ville omgjort til ei smal innkøyring.

Her har me smal innkøyring felles med nabo. Det er ikkje alltid like lett når me har 2 bilar og ein hengar parkert, svigerfar kjem på besøk med bil, nabo skal ha plass til og koma inn/ut og eg treng å koma ut med eine bilen.
Signatur
TSt
   #2
 7 053     0
Men det er dumt det ikke er noe lav kantstein e.l. fra før. Asfalterer du bare inntil er jeg redd at brukere av veien vil kutte svingen og kjøre på din plass. Kan en få problemer med bredde hvis det asfalteres ? Hva som kan godkjennes ? Jeg har også innkjøring minst dobbelt så bred som de fleste, heldigvis er det flere i nabolaget som har det samme.
   #3
 2 524     I huset mitt     0
Ville starta med å sjekke med kommunen om hva som er planlagt/godkjent ja. En så brei innkjørsel i en sving har dem sikkert tanker rundt tippe jeg.

Ser ut som to boenheter i huset? Hvis ja, tenk litt på om plassen forran skal merkes/avgrenses så ikke en fremtidig nabo eller besøk bare setter bilen der det passer/på din halvdel.(lag gjerne avtale som tinglyses på hva/hvordan det er avtalt på den innkjørselen. Kjedelig om nabo skal vinterlagre båten forran huset.......)

Området forran dør/dørene kan jo kanskje steinlegges/heller og asfalt i innkjørsel kan jo rammes inn med en bård av stein og ev de to innkjørselene merkes med stein, etc.
Tenk litt på overflatevann og hvor dette renner. Ikke sikkert kommunen vil ha alt nedi krysset, og det blir mye is og glatte forhold på vinteren.
  (trådstarter)
   #4
 6     0
Hei!

Takk for gode svar.

Tst: Ja, er nøyaktig derfor vi vil fylle opp plassen slik at det blir litt flatere, også legge mur elr noe slikt rundt tunet slik at vi får et naturlig skille mellom vår eiendom og veien.

Hirobofly: Nå er ikke jeg et geni på lover og regler. Men den veien utenfor her er privat vei, eigd av svigerforeldra. Veien videre opp på siden av huset vårt, videre etter vår planlagte innkjørsel er innkjørselen til svigerforeldra i nabohuset. Veit ikke om det har noe å si mtp kommunen?
Innkjørsel må enten bli i svingen der, eller som på bildet her. Hva tenker dere er best? Vi tenkte mest på svingen der da vi tenker det er bedre mtp plass på tunet vårt, i tillegg ikke så trangt på utsiden av tunet.

Og nei, det er enebolig heldigvis. Inngangene du ser er til vaskerom/grovinngang og hovedinngang. Mtp overflatevann så er det også noe som plager for øyeblikket, da vannet slik det er nå, samler seg i dammer rundt heler tunet vårt i kantene der.
Men regner med entreprenør har kontroll og finner en god løsning mtp overflatevann når de evt kommer og fyller opp og gjør klart til asfaltering.
Trenger tips/inspirasjon til innkjørsel [riktig versjon] - 1BCDAF2A-23CC-425F-93A3-D75825D2B943.jpeg - Patrickls
TSt
   #5
 7 053     0
Men du må passe på at du kan ikke lage for høye kanter / hekk i svingen siden det ikke må bryte siktlinjer.
Litt sent å finne overflatevann løsning når en skal gjøre det siste delen før asfaltering. Vår det samler seg på kantene tyder det jo på at bakken under er tett og at vannet renner av til sidene. Med asfalt vi alt overflate vann renne oppå frem til kantene. I dag går nok noe vann ned i bakken underveis selv om det ikke tar unna nok.