374    8    2  

Utfylling av tomt

 4     0
Hei

Skal fylle ut rundt 200m3 på tomten, for å få en finere hage. Etter utfylling er området tiltenkt plen som blir en stor slette, med en skråning ned mot vei nedenfor tomt. med en høyde på ca 2 meter over vei. Når jeg har fyllt ut skal jeg installere robotklipper og legge ferdig plen. Det jeg lurer på er om noen har forslag til hva jeg kan gjøre ytterst på utfyllingen? slik at jeg slipper en «gresskant» ytterst hvor robotklipper ikke får tatt. Jobber på havet så er selv mye borte, og har derfor lite tid til dette selv. Et gjerde kommer muligens opp men ikke i år, og heller ikke støttemur, så om noen har forslag til hva som kan gjøres med skråning uten for høye kostnader så kom gjerne med forslag.

   #2
 463     0
Slik jeg forstår det gjelder det tiltak for skråningen ned mot veien?

Isåfall er mitt forslag fiberduk og bark! Evt. pukk eller kulestein Smile
TSt
   #3
 11 660     0
Han tenker hva en skal ha akkurat på toppen.  Legge en steinkant i flukt med topp av gress slik at robotklipper kjører delvis inn på denne (dvs tråden under). En viss fare at disse sklir utover ved setninger i bakken.  

Hvis du skal lage en skråning på 2m ned mot en vei må en søke om tiltaket.  Er det en skråning på 1,5m fra før og denne blir hevet til 2m kan det hende en ikke trenger dette litt avhengig av hvor bratt skråningen er.  

  (trådstarter)
   #4
 4     0
Ja riktig, det er hva jeg evt skal ha utpå kant, på toppen. Det er nok en viss fare for at disse sklir utover ja. Har tenkt noe på bark ja, og evt legge dette i skråning og over kant og inn på det som blir planert og lagt plen på.
Det blir riktignok og gå med 15-20m3 bark for og dekke dette med et lag på 10-15 cm.

Ja tillatelse er vel ikke nødvendig. Det er en skråning der fra før, så utfyllingen blir mer for og få samme høyde hele veien og planert området.
Ebe
   #5
 4 452     Vestlandet     0
umulig for oss i vite om tillatelse er nødvendig eller ikke. Men du må nok forholde deg til byggegrensen mot vei, dersom veien er offentlig. Den kan være 15 meter mot kommunal vei eller 50 meter mot fylkesvei og oppover. Dersom området er regulert vil det kanskje være en byggegrense satt i kartet. Bryter du den med et tiltak må du søke.

Hvor mye skal du fylle opp?
Signatur
TSt
   #6
 11 660     0
Det er høyden du øker med som avgjør og om det er nærme veiene eller ikke om det må søkes om.
  (trådstarter)
   #7
 4     0
Jeg skjønner ikke hvorfor dere henger dere opp i dette med tillatelse. Det er vel ikke noe jeg lurer på her, og slettes ikke noe dere trenger og tenke på.

Ebe
   #8
 4 452     Vestlandet     1
Ja tillatelse er vel ikke nødvendig. Det er en skråning der fra før, så utfyllingen blir mer for og få samme høyde hele veien og planert området.


Ettersom du antyder at tillatelse ikke er nødvendig, så ville jeg nevne at det kan være forhold som gjør tillatelse nødvendig.


Det er heller ikke behov for å bli irritert på folk om de kommer med "feil svar" i forhold til det svaret du var etter. De bruker tross alt sin fritiden for å prøve å hjelpe deg.
Signatur