20 355    12    5  

Avrenningsplater under veranda

 419     0
Skal ha lagringsplass under veranda og har vært i kontakt med blikkenslager som skal lage til platene for dette.
Løsningen er enkel, plater i u profil mellom bjelkene og u profil på topp av bjelkene.
Men, når det kom til selve platene så ble jeg litt usikker da forslaget jeg fikk var noen plater som er svarte, anter det er typen som brukes på pipehatter og slikt. Er ikke disse ganske tynne? og vil de passe til CC 60. Er det noen som har forslag til eventuelt bedre plater jeg burde be om? Eller tykkelse på platene.
Og, det kommer vel til å gå med en del pakningsmasse, noen som har forslag til type som ikke er altfor dyr?
Fant ikke noe godt svar i de andre trådene som omhandlet dette emnet.

   #1
 60     Vest-Agder     0
Skal også erstatte terrasse med ny og har tenkt på løysing for avrenning. Det som er no har fungert ok i ca 25 år. Det er blanke tynne takplater som er hengt opp med fall under bjelkelaget og med takrenne. Platene er forsterka med langsgåande lekter. Platene er ganske tynne, men har altså holdt. Blir litt stygge av det som renn ned frå terrassen.
I det nye har eg så langt tenkt å legge beslag som får vatnet litt ut frå bjelkane oppå bjelkane. Beslaga er tenkt knekt 45gr ut frå bjelken. Så monterer eg takplater av eitt eller anna slag, plast eller metall, mellom bjelkane og med fall. Monterer dei med tverrlekter mellom blelkane slik at platene kan vere lette å ta ned for reingjering eller anna. Monterer evt takrenne dersom det trengst og dersom det blir greitt estetisk. Dette trur eg blir tett nok til mitt bruk. Det blir finare enn det som er no og det blir rimelegare enne ferdige løysningar innbiller eg meg.
   #2
 992     Østlandet     1
Avhengig av hvor dyp verandaen din er, så kan du få kjøpt slike ferdiglagede.

Jeg har sett ca 100cm x 60cm i stål med innebygget fall og skjøt mellom platene.

De ble rett og slett lagt oppå bjelkelaget før gulvbordene ble festet.
TML
   #3
 466     M&R     1
Jeg har kjøpt slike plater husker ikke hva de het TIL TAK eller noe.
Disse er ca 0,3 mm tykke og kommer ferdig med fall de er også galvanisert så
De ikke ruster
  (trådstarter)
   #5
 419     0
Til-tak og plast løsninger er vurdert, men passer ikke for mitt bruk + at prisen fra blikkenslager kom ut på ca samme pris.

Audiy
Løsningen du skisserer er samme som meg. Men jeg tenkte ikke på å sette platene på lektere. Tenkte å skru dem fast i bjelkene, men løsningen din virket greiere om en litt mere styrete. Har ikke lagt terrassebordene enda i påvente av platene.
Jeg trenger heller ikke dette tett, kun for lagring.
   #6
 60     Vest-Agder     0

Men jeg tenkte ikke på å sette platene på lektere. Tenkte å skru dem fast i bjelkene.

På kva måte vil du skru?
Eg tenker å få plassert platene nært beslaga/terrasseborda, men altså med fall. På den måten blir platene meir gøymt bort. Bjelkane blir meir synlege. Tverrelektene som platene skal ligge laust på, vil bli festa i bjelkane på ein måte som gjer det enkelt å ta dei av. Då blir det lett å ta ned platene. Som sagt kan både plater og lekter vere ganske tynne. Eg vil bruke plater med riller/bylgjer i fallretninga. Det vil stive opp og vatnet vil halde seg i plata og renne i fallretninga. Har ikkje undersøkt pris samanlikna med TIL-TAK, men ser for meg at mi løysing blir rimelegare.
   #7
 570     Askøy-Hordaland     1
Er blikkenslager og vi leverer endel plater til dette formålet på jobben, mener de koster ca 160kr pr m + mva. De knekkes med fall i ønsket lengde. Går ut ifra at det er noe lignende du har bestilt?

  (trådstarter)
   #8
 419     0
  _____                                                  ______
/  B  \                                                /    B  \
/    B  \ \                                            / /  B    \
      B  \___________________________/    B

Dårlig skisse av min løsning i ascii, B er bjelken.
Knekken opp i platen er hvor jeg tenkte å feste til bjelkene.
Takplater med bølger eller trapesform er vanskeligst å bruke mellom bjelkene mine da jeg og har CC 40 og 30, samt at ene plassen er det en ekstra utsporing .
Fallet ordner jeg selv når jeg setter dem opp tenkte jeg. De fleste platene er like utenom noen spesielle.
Verandaen er ca 25 kvadratmeter, så jeg betaler nok litt ekstra for det spesial formene jeg har.
   #10
 183     Kristiansand     0


Men jeg tenkte ikke på å sette platene på lektere. Tenkte å skru dem fast i bjelkene.

På kva måte vil du skru?


Her er sånn jeg gjorde det. Platene er gjennomsiktige plastbølgeblekkplater. Der som platene overlapper skrudde jeg opp planker med fall utover. Jeg boret hull i plankene og monterte noen islagsmutter/innslagsmutter (f.eks fra Biltema eller Clas Ohlson) i hver planke. Så boret jeg hull i bølgeblekken og skrudde fast med vingeskruer. Kappet til lengden av platene med vinkelsliper. Restene passet akkurat på utsiden.

Platene ble litt hengekøye mellom plankene, skrudde opp noen klosser midt i mellom ved endene og skrudde inn i disse. Ikke helt fornøyd med disse, for se om jeg prøver å komme på noen bedre måte å gjøre det på senere. Om jeg hadde gjort det omigjen tror jeg nok at jeg ville lagt planker midt på platene også.

Det som ikke fungerer optimalt med denne løsningen er at mutterene er bare elforsinket, og til impregnerte materialer skal man egentlig bruke syrefast, så de vil sannsynligvis begynne å ruste en eller annen gang (noen som har referanser til hvor man kan kjøpe syrefaste islagsmuttere og vingeskruer?).

Den svært observante leser vil kanskje legge merke til at islagsmutterene er montert på undersiden av planken på de første bildene. Det fungerte veldig dårlig, men når jeg flyttet dem på oversiden ble det en kjempesolid løsning.
Avrenningsplater under veranda - bilde1.jpg - tiltiderfornøye
Avrenningsplater under veranda - bilde2.jpg - tiltiderfornøye
Avrenningsplater under veranda - bilde3.jpg - tiltiderfornøye
Avrenningsplater under veranda - bilde4.jpg - tiltiderfornøye