104    4    0  

Balkong, oppussing av slitt tregulv

CR
 3     0
Hei!

Jeg har en balkong med slitt treplankgulv. De var beiset brune av forrige eier for mange år siden og dette har flasset delvis av. Har nå pusset disse med sandpapir. Treverket er noe misfarget enkelte steder men virker ellers ok. Men det ser ganske shabby ut.

Jeg lurer på videre behandling. Ønsker et mest mulig naturlig tregulv, med litt grålig utseende. 

Jeg kan ikke bruke terrasserens fordi det må skylles grundig og kan renne ned til naboens balkong. Har fått tips om å bruke det på enkelte steder bare, der misfargingen er størst. Men hvor godt vil det egentlig funke? 

Har forhørt med Osmo, de har noe som heter Power Gel som er en blå gele som fjerner døde treceller, sopp og grønske. 
Noen som har erfaring med produktet og Oljebeis fra Osmo? 

Har også fått tips om å behandle gulvet med Sioo:x

Noen som kan gi noen gode råd om hvordan jeg kan gjøre det enkelt og naturlig?Balkong, oppussing av slitt tregulv - IMG_0194.jpeg - CR


Balkong, oppussing av slitt tregulv - IMG_0197.jpeg - CR


TSt
   #1
 12 334     0
Dette må bli perfekt med terassebeis i den fargen du vil ha. Her trenger en ikke gjøre mere mener jeg, kanskje en omgang med sopp og algedreper for sikkerhets skyld på forhånd som får tørke kan være lurt.

Det er når det ser veldig mye dårligere enn dette at en må til med terasserens. Den kunne evt gjort jobben du allerede har gjort unødvendig. Når en pusser litt må en bare tenke på belegg på avt festemidler så dette ikke blir skadet. Her er det kanskje ferdig lem som er festet på undersiden siden vi ikke ser noe festemider.
jaf
   #2
 5 886     tromsø     0
Har veldig god erfaring med jotun terassebeis farge Strå. Veldig dyr, men det går veldig lite beis. Finn en gammel trebit, som er like slitent som trassen og prøv på. Test farge og utseende. Tror jeg hadde henget en plastikk over terassen, og latt den tørke i noen uker. For å unngå å beise våte bord. Og for å få bedre feste.
CR
  (trådstarter)
   #3
 3     0
Takk for svar, begge to. Godt å høre at jeg ikke må bruke terasserens.

Jeg har søkt litt på nettet og lest om andre som dropper beis og heller bruker grønnsåpe til å behandle treverk. Det gir visstnok et fint og naturlig utseende som gråner med tiden. Jeg må lese litt mer om det men det høres egentlig ut som en grei løsning.

Hva tenker dere?
TSt
   #4
 12 334     0
Bord som trekker mye fult vil sprekke opp mere over tid. Er usikker på grønnsåpe behandling utvendig.