73 111    69    3  

Basseng i hagen, 3-årig prosjekt -FERDIG!

 3 708     Ringerike     0
Får begynne jeg da som har bedt om denne kategorien  ;D

Vi har realisert et prosjekt med badebasseng, badehus og nye terasser rundt. Etter 4 år med planlegging og utføring ble vi ferdige i 2006 (august). Det startet med tanker rundt en "kjølepytt", laget av en glassfibertank med ca 2,5 m i dia.m. og med innstøpt varmeelement i bunnen. Etterpå ble denne utvidet til en laftekasse av tømmer, noe som ikke gikk da kreftene ble for store med vanndybde over 0,9 meter. Vi endte da opp med å kjøpe (fra www.partnerline.no) et prefabrikert stål/duk basseng fra Atlantic Pools, type Regatta, som dere nå kan se/følge byggingen av ;-)

Bilder av framdriften er lagt ut fortløpende i denne linken:
http://lesjo.net/album/poolbilder

Budsjett: ca 150'kr fordelt på 3,5 år.
2004: innkjøp av bassenget.
2005: bygge badehus m/teknisk og innkjøp av solarvarmesystem.
2006: bygge basseng og terrasse.
2007: bygge platting og nye utemøbler.

Avvik: kjøpte varmepumpe (luft/vann) for tilkobling våren 2007, var ikke i budsjettet. Ble solgt igjen i 2009 da solfangersytemet var effektivt nok.

Har dere spørsmål så er det bare å spørre, har samlet masse erfaring  :)

PS: vennligst spør om tilatelse til bruk av bilder.

Etter og før bilde vedlagt:
Siste redigering: 9. november 2012 20:50:08 av Bidda
Basseng i hagen, 3-årig prosjekt -FERDIG! - Bilde 06-09-16 status.JPG - Bidda
Basseng i hagen, 3-årig prosjekt -FERDIG! - Bilde 05-04-10 førbilde.JPG - Bidda
Signatur

siv
   #1
 120     0
Dette ble bare helt utrolig stilig:) Har sett gjennom alle bildene dine nå, og fytti for et arbeid. Krever en del planlegging det der ja ::) Må si jeg ble litt misunnelig nå Grin
  (trådstarter)
   #2
 3 708     Ringerike     0
Takker.
Har brukt tid på planlegginga, ja og er teknisk freak så det ble en del duppedingser  ;D

Er som du sikker skjønner opptatt av tekniske løsninger derfor ble også alt det tekniske bygd først før balja ble satt opp. Egentlig er det tekniske overdimensjonert slik at den er forberedt for en bassengforstørrelse som kanskje kommer innom ett par år.

Merk: det kan gjøres enklere! Ref. vår pool leverandør som ikke ville bruke oss som visningsanlegg da vi ville skremme kundene vekk på grunn av alt det tekniske  :-\
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 3 708     Ringerike     0
Filmen er klar: 8)

[url=http://www.youtube.com/v/ZKrrx8tkIWM" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350"> </embed> </object>]<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ZKrrx8tkIWM"> </param> <embed src="http://www.youtube.com/v/ZKrrx8tkIWM" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350"> </embed> </object>]http://www.youtube.com/v/ZKrrx8tkIWM" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350"> </embed> </object>]<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ZKrrx8tkIWM"> </param> <embed src="http://www.youtube.com/v/ZKrrx8tkIWM" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350"> </embed> </object>[/url]
Signatur
   #4
 997     0
Imponerende Smile

Hvor effektiv er varmepumpa mot bassenget? Har du regnet ut hva det koster å holde varme i bassenget i løpet av en sommer?

Jeg vurderer basseng, badestamp, jaccusi/utendørs boblebad, men har ikke midler til alle. Hva ville du/dere ha prioritert?

Har en følese av at folk tror man er gal hvis tenker litt utenom det vanlige, for eks. på å ha basseng i hagen... Hvorfor er mange nordmen slik at alt som ikke er vanlig og allemannseie det er helt forkastelig? Jeg skal ha peis på badet, og folk flest som har hørt det holder på å falle om... hadde jeg nevnt basseng til enkelte hadde jeg nok hatt dødsfall på sammvitigheten ::)
Signatur
   #5
 925     0
Personlig ville jeg satt bassenget der sittegruppen er for å slippe å ha bassenget som ett "hinder" på terassen..men ellers var det kjempefint Smile Så kjempekoselig ut! Bare synd det er i Norge med max en sommermåned samlet.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 3 708     Ringerike     0
Carmacom:
I 2007 bruket vi varmepumpen for 750kr men som før skrevet står den bare å gir varme når temp kommer under 24 grader. Solen ga oss 9480kW i 2007 med 550 timer a 550W (pumpe).

Vurderte også jaccussi men vi har ikke tradisjon for å bade ute på vinteren og barna kan ikke leke slik som i et basseng så da ble det det. Stamp er mer for voksnes lek  ;D Riktignok så vurdere vi et lite boblebad ute i tilknytning til bassenget, men tror vi heller satser på glassoverbygg og 2 meter lengre pool med tiden.....

Har aldrig vært tradisjonell og det vet de fleste så da så......
Og husk: "de gærne har det godt!" (Falsk/Mathisen)

Benedictee:
Vi vurderte det men for å få bedre oversikt over bassenget fra solsengen blr det slik og i tillegg kan vi "dytte" barna lenger unna for å dempe støy......

PS vi bader fra 1.mai til 15. okt med stort sett 28-30 grader..... i mellomperioden koser vi oss i hjemmekino'n. Cool
Signatur
   #7
 1 943     1
Imponerande! men eg venta på å sjå ungane hoppe uti eg da!! Grin Er dei sjenerte for å bli filma eller? :D

Sjølv trives eg best på land (vannskrekk), men mine besøk på Island har lært meg at heita pottur er tingen! Kunne godt tenke meg ein hot tub ja Smile Aller best når det er kaldt ute! Dei er litt vel dyre for vår lommebok, så det blir vel med tanken Smile

Takk for titten Smile

   #10
 65     Bergen     0
Dette ble sinnsykt tøft ja!

Fikk du et firma til å installere all styringen o.l. eller gjorde du dette selv?

Skal bygge hus om ca et års tid, bør vel kanskje legge noen rør(til kabel o.l. ut allerede da sånn at det står klart når eg en gang skal bygge meg et lignende svømmebasseng som du:)