356    7    0  

Belysning av stort tre

 710     Bærum     0
Vi har en gigantisk Alm nede i hagen og har lekt litt med tanken om å belyse den fra undersiden. Tanken var å benytte to spotlights, men gjerne en løsning som gjør at de kommer litt opp fra bakken slik at de ikke blir dekket av første snølaget. Jeg har klargjort et koblingspunkt som går på astrouret og har 230volt så ønsker en løsning som går på 230 volt uten for mye trafoer osv.

Noen som har noen gode tips til lamper? Kan man få en løsning med RGB styring slik at man på Halloween kan få litt mer spenstige farger?

   #2
 189     0
Har noen fra SG som kan settes i bakken. Leveres med ledning og støpsel. Leveres med LED gu10. Bytt til phillips hue(hvis ikke for langt unna) og du får RGB også.

Belysning av stort tre - 074A1E41-B2E1-4DDF-8B49-7BE15A1E1EE0.jpeg - Lars N
   #3
 2 583     I huset mitt     0
Greit å sjekke driftstemperatur-område på de Phillips Hue pærene, tror de er ment for over 0 C.Wink
Kanskje utelampene til Hue er mere passende?
   #4
 19 556     Akershus     0
Lyssetting kan være vanskelig.
Studér eksempler som virker tiltalende. Se for eksempel forskjellen på opplysningen av Akershus slott i Oslo, mot alle eneboliger med irriterende «lysvorter i hopetall på alle yttervegger og som stjeler himmellyset med stjernene. Ofte er det naturlige lyset med sine skiftninger og trollske skygger mer spennende enn flomlys.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 710     Bærum     0
Philips Hue må sjekkes opp, tror jeg uansett går for en løsning med GU10 pærer så har man mulighet til å skifte lyskilde fremfor en med integrert LED
  (trådstarter)
   #6
 710     Bærum     0
Endte opp med to slike med GU10 led pærer, ser ut til å fungere utmerket. Videre vil jeg nok kjøpe en til og montere Philips Hue pærer i den for å kunne leke litt med farger.

Veldig kjekt at de kommer med 200volts stikkontakt som gjør det enkelt å sette opp som en test før man legger permanent kabel i bakken og kolbinger

Link til utespot:

https://www.jula.no/catalog/el-artikler-og-belysning/armaturer/utendorsbelysning/hagebelysning/spotlys-000926/
   #7
 40     Bergen     0
Jeg liker tilos spotene fra Nordlux, for de kan brukes som koblingsboks også. Det er plass til kabel både inn og ut, og med nippel for riktig IP grad for bakkemontering. Aldri vært glad i disse gelé-fylte koblingsboksene som man skal ha hvis man skal la koblingene ligge i bakken...