37 068    21    5  

Betong til kantstein, hvordan utføre?

 717     2
Har i dag en innkjørsel som består av pukk og grus, hvor bunden er fjell. Jeg skal legge en lang rad i denne innkjørselen for å dele den opp for så å plante gress i den ene delen.

Steinen er type Asak Grå 60cm.

Er dette rett måte å gjøre det på:

1. Graver ei grøft der hvor kansteinen skal ligge, slik at den kommer i rett høyde i forhold til hvor høyt jeg vil ha den.

2. Blander sement og legger den nedi mens jeg etterfyller med kansteinen bortover.
2.1 Hvilken sement-type velger jeg? Og blandingsforhold?
2.2 Hvor mye sement skal jeg bruke pr stein?

3. Skal jeg etterfylle noe sement i forkant og bakkant av steinene?

Håper noen kan gi meg noen tips, hadde håpt å fått satt i gang til helgen:)

   #1
 587     Karmøy     1
Du bør ha et sted mellom 6 og 9cm betong under steinen, du trenger ingenting i forkant. Bak steinen bør du lage en skrå som går halvveis opp på steinen som du klapper hardt til, slik at betongen blir hard.

Jeg vet ikke hvilket "blandingsforhold" det er, men jeg bestiller "jordfuktig" - altså relativt tørr betong, slik at ikke steinen synker nevneverdig når du rikser litt i den for å få den i rett posisjon.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 717     0
Total-lengden blir på ca 40m. Noen formening om mange sekker sement det blir? Kan man blande jordfuktig betong selv, eller kan man kun bestille det? Om man kan lage det selv, er det mulig ved hjelp av en drill og sånn blandigsvisp?
   #3
 587     Karmøy     0
40 meter vil vel være omtrent 1,2 1,3 kubikk. Du kan blande betongen selv, det er bare til å spare på vannet Wink men det er en heftig jobb med kun en drill. Jeg er rimelig sikker på at JEG er for lat til det Tongue
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 717     0
Jeg regner med det kommer til å gå litt i puljer:) Blir vel 0,9 kubikk? LxHxB 40x0,07x0,2.

Ok, pleier sånne blandingsforhold stå på pakken? Og hvilken type sement skal jeg kjøpe?
   #5
 822     Ullensaker     0
Har du en solid henger,kan du hente jordfuktig betong på nærmeste betongfabrikk.
  (trådstarter)
   #7
 717     0
Har ikke henger eller bil med hengerfeste!  Grin Hvor lenge kan det ligge på en henger før det begynner å tørke?

Men det skal ikke være noe problem å blande vil jeg tro, bare jeg vet hvordan jeg gjør det! Hvor mange kubikk(0,0?) er det i en vanlig sekk?

   #8
 9 677     Kysten     0
Du kan sikkert leie en betongblander, hvis ikke er det enkleste å spikre en kasse , som en sandkasse og blande i den med spade. Det er lenge siden jeg har blandet selv, men mener jeg blandet i forhold en til fire. En del betong og fire deler sand. Bland dette først med spaden og tilsett deretter vann. Skal du kjøpe ferdigmørtel i sekk og blande alt dette er jeg redd det blir dyrere enn å bestille betongbil.