9 008    2    0  

Billig, lett-oppsettelig gjerde?

 12     0
Hei

Vi skal - når vi får råd om cirka 100 år  Smile - sette opp et gjerde rundt eiendommen vår (halv-parten. Resten dekkes naturlig av fjell).

60 % av området hvor gjerdet skal står er jord/plen, mens 40 % er grus.

Vi skulle imidlertid gjerne ha satt opp et gjerde på den grusbelagte delen allerede nå, både for å markere grensen vår før asfaltarbeid på veien begynner, og også for å hinder ungene i å springe rett ut i veien.

Vi er egentlig nå ute etter noe veldig rimelig, hvis det finnes, siden dette ikke skal være et permanent gjerde.

Dumt spørsmål, men jeg har ikke peiling, så:

Hvordan fester vi et gjerde i grusunderlag?


   #1
 520     0
Vi hadde samme behovet, kjøpte jordspyd og lekter som passet dertil, samt gjerde, type netting, på Claes Ohlsson, eller Biltema, eller Bauhaus, husker ikke...

Du må ha franske treskruer for å feste jordspydene til lektene, og kramper for å feste nettingen til lektene. Og du må da ha hammer til krampene og slegge for å slå ned spydene.

Alternativt dropper du spyd og lekt og kjøper ferdige imp. (runde) stolper/stokker, med spiss, som du slår rett ned. Fåes vel de fleste plasser, og i allefall på FK.

Billig og greit, tar kort tid å sette opp.
   #2
 520     0
Nettingen kan være svinedyr, men fåes i allefall billig på Biltema og Bauhaus. Et alternativ er å sette ett, eller flere, tau mellom stolpene. Det stopper ikke ungene, men hindrer dem å løpe rett ut i veien.