153    6    0  

Bøye pulverlakkerte rør

 104     0
Hei,

Noen som har greie på hvordan man går fram, og hva verktøy som trengs for å bøye rør som er pulverlakkerte?
Skal ha opp ca. 50 meter gjerde. 3 vinkler er ca 70 grader, og har lyst å gjøre jobben selv da prisen på montering er høyere enn materialet Sad


Legger ved et bilde av eksempel


Mvh
Frank


Bøye pulverlakkerte rør - Flettverk.png - FrankRuben

  (trådstarter)
   #1
 104     0
Ingen som har en idé om dette?

Regner med at jeg må til med noe form for varme, men undres om en varmepistol gjør jobben.. Samt også et verktøy for å bøye, men hvilket? rør(ene) er ø27 om det teller for noe.
   #2
 2 580     I huset mitt     0
Eks Rørbøyer som drives av en flaske jekk bøyer vel fint slike rør, men usikker på om pulverlakken forblir uskadet??

Tipper du bøyer dem fint uten varme.
   #3
 19 548     Akershus     0
Varmepistol blir nok for tamt. Har vært med på å bøye eksosrør, da var det med acetylenbrenner og rødglødende rør.
Skal du bøye dette kaldt med lakk på, vil jeg tro at du må ha polerte bakker og mye fett. Om det er mulig å bøye uten å skade lakken vet jeg ikke.
Signatur
   #4
 155     Bergen     0
Jeg monterte en del meter med slike rør for noen år siden. Det var 27 mm og pulverlakkert. Vet desverre ikke hvor mange grader du kan bøye før pulverlakken tar skade. Jeg bøyet ikke mer enn ca 20 grader over litt avstand. Men rørene kan lett bøyes for hånd med litt teknikk. Du trenger å kunne feste det godt i et punkt. Så må du ha en lang "arm" for å få moment rundt punktet der du skal bøye. Du kan f.eks tre et litt større rør utenpå eller noe i den dur. Hvis bøyen ikke er helt i enden slik at du f.eks har 1 meter å gå på så bøyer du greit med hendene. De er laget av en type seigt stål som egner seg til bøying.
HSt
   #5
 25 381     Lillestrøm kommune     0
Enig at jeg tror lakken sprekker, de har lakkert etter forming på et prosjekt jeg kjenner
  (trådstarter)
   #6
 104     0
Skal gjennom 3 vinkler på ca 70 grader over 2,5 meter ca. Jeg "VET" det går, da jeg har sett det montert og vet at dette var tilpasset på plassen.. Rørene kommer i 6 meter lengder.

Jeg har sendt forespørsel til selger om at jeg må få info om hvordan det skal gjøres om det skal handles, men har ikke fått noe svar siden.. Grin