184    4    0  

Bygge gjerde rundt eiendommen selv med minimalt med mellomrom og på budsjett, noen råd?

 145     0
Har aldri satt opp et gjerde, men tenkte å hive meg på det prosjektet denne sommeren, sånn at eiendommen vår ikke lenger er den eneste uten gjerde... Og gjerdet jeg sikter meg inn på å bygge selv, er noe sånt som det her: https://www.youtube.com/watch?v=Nst-QWq5Cuc

Men, hvilke type planker trenger jeg? Er det noen spesielle? Antar at det lønnes å kjøpe planker og stolper lokalt da frakten på slike planker blir fort overdrevent, korrekt?

Området det er snakk om, er et eiendom på drøyt 900m2, men det er ikke rundt HELE eiendommen jeg skal ha gjerdet. Det er noen steder hvor jeg tar litt mindre enn andre steder.

Har sjekket med kommunen om tillatelse, så den er i orden. Kan ha gjerde som stikker opp 175cm fra bakken.

Skal ha 1 stk port.

Budsjett er no usikkert, men tja..rundt 10000kr? Er det nok, mon tro?

Så ja, kom gjerne med råd og innspill!

HSt
   #1
 31 980     Lillestrøm kommune     0
Du må jo ha impregnert materialer. Viktig å sjekke priser deg kan være stor variasjon sjekk i allefall pris hos OBS Bygg IG Byggmax.

Støpe og bruke stolpefester, 2 stk pr stolpe

Er lirt overrasket over at så høyt gjerde er ok rundt det hele.

Er usikker på budsjettet ditt, men er jo egentlig bare å telle antall bord og lengder
   #3
 22 881     Akershus     0
Hadde heller satt noen busker rundt uteplassen og latt resten vært åpent. Mye hyggeligere enn en slik luftegård.
Signatur
TSt
   #4
 12 103     0
Det må jo være veldig speielle behov for å beskytte for innsyn hvis en trenger 175cm gjerde.  Det blir jo veldig stengsel fra hagen siden en ikke vil se noe annet enn gjerde. SÅ tenk over hva en trenger og vil ha siden dette er i allfall ikke det flertallet vil ha.  Men hvis en har hund og den er veldig ivrig å komme ut så er det kanskje løsningen.  Men da må en tenke på at den ikke graver seg ut under gjerdet også.  

Hos meg er det tre horisontale bord mot nabo.  Fungerer bra det også.  Men siden TS trenger hele veien rundt så må det jo være andre naboer også som ikke har gjerde.  Noen busker / hekk fungerer minst like bra hvis en ikke vil ha det så åpent.