62 324    10    13  

Byggetegninger: Utendørs bakerovn/pizzaovn.

 30     Nesbyen     3
Fikk litt inspirasjon på en nettside jeg besøkte og fikk skikkelig lyst på å bygge meg en utendørs bakerovn/pizzaovn.

Har problemer med å skaffe arbeidstegninger.
Noen som kan hjelpe meg slik at jeg kan tilberede matretter i egenbygd ovn?
Signatur

   #1
 520     4
Sist jeg googlet etter dette fant jeg en hel masse sider med byggetegninger av utendørs pizza-bakerovner. Om jeg ikke husker feil så var det mange Amerikanske sider.
   #2
 969     0
få fatt i ide boken til leca der har de masse forslag til utendørs over peiser
Smile
Signatur
   #4
 2     Oslo     2
Har lett litt etter arbeidstegninger selv fordi jeg holder på med et prosjekt på kombinert bakerovn/pizzaovn.

Kort fortalt: Du kan se mye av hvordan en pizzaovn kan mures hos Stovemaster, og hvis du registrerer deg hos Forno Bravo, så får du gratis tilgang til endel byggetegninger.

Fikk noen tips fra Thomas Pettersen på Twitter også.
Legg ildfaste steiner i vann i 10-20 minutter før du kapper dem.

Signatur
   #6
 73     sørlandet     0
Jeg har lenge hatt lyst på bakerovn og ser at ferdige ovner er utrolig dyre, så her må det bli egeninnsats.
Planen har endra seg fra utendørs bakerovn til å bygge ei kosebu på 15 m2 på boligtomta mi. Er kun på brainstormingstadiet enda, men ser for meg ei kosebu med mange funksjoner når det gjelder ild og ved.
1. Hovedpoenget er bakerovn. Den er plasskrevende og skal få sin plass i et hjørne, ev om nødvendig på den ene gavlveggen. Foreløpig ligger det an til lecapipe med gjennomføring i tak
2. Vedovn. Skal stå ved siden av eller i tilknytning til bakerovnen med rørkanal over bakerovnen til felles pipe
3. Kaldrøykeri. Er litt i tvil om vedovn eller bakerovn skal brukes som røykkilde, men via spjeld håper jeg på å kunne lede røyken 4-5 meter til ei røykekasse utenfor kosebua. Antagelig er vedovnen best egna som røykgiver.
4. Ev varmrøykeri i pipa
5. Sverger til Weber kullgrill og vil ha den i umiddelbar nærhet.
6. Ei koseilig lita bu hvor kos, mat, hygge og varme står i fokus. Kanskje med ei lita barhylle med et assortert utvalg Whisky, vodka og øl. Bua blir bygd i vanlig reisverk i 2x4 og isolert. Kanskje blir det en skyvedørsvegg slik at krypinnet er dugenes fra 30 + til 20 minus. Litt glass og luftemuligheter blir det allefall.

Dette er er prosjekt en helt klart kan si er lettere sagt enn gjort. Ber om hint og råd. Mtp kaldrøykeri er det mulig det er enda enklere og mer rasjonelt å ha en andre vedovn uavhengig av pipa i bua.
gas
   #7
 140     1
Jeg har tegnet en bakerovn jeg kan legge ut tegninger av hvis det er av interesse. Send meg eventuelt en pm, så slipper jeg å sjekke forum tråden...  Smile