38 790    20    24  

Dekke bratt skråning

 208     12
Trenger noen hurtigvoksende planter som skal dekke en større skråning. Noen som har noe å anbefale? Helst noe som blir som et teppe etter kort tid ;D

   #1
 274     Oppland     1
Anbefaler Google  Wink

Hva med krypeiner?
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 208     2
Takker for svar. Mulig det blir for bratt å plante disse. Tenke mer på noe som man kunne plante på toppen og la det bre seg nedover hele skråninga.
Har selvsagt googlet litt, men har vel ikke helt funnet oppskriften på noe som virkelig rakst dekker det hele.
   #4
 21     Sogn     1
Er litt i samme situasjon og ønsker å dekke en ganske stor skråning med noe enkelt og lettstelt.

Hva må en gjøre dersom en planter en av disse alternativene? Må en ha duk f.eks? bark mellom?

Vurderer å legge singel i en av skråningene, men dersom det blir for bratt er det ikke noe tess?
   #5
 211     Østlandet     1
Singel i skråning?

Duk er lurt, men er det for bratt er bark vanskelig. Duken er ikke så pen mens man venter på at dekket vokser til.

Velger man en hurtigvoksende plante, er man også nødt til å trimme den desto mere!!

70-tallets krypfuru var små søte busker som på 10 år ble 3-4 meter høye trær, der hvor eieren glemte å trimme toppskuddene årlig.

Sedum kan være et smart bunndekke i skråning. Det er en liten hardfør sukulent som finnes fritt i Norge. Det kan kjøpes som ferdige matter man bare ruller ut
HBS
   #6
 190     Akershus     1
Aaltvedt og Asak har matter beregnet for å holde pyntegrus/singel på plass. Som denne:http://www.aaltvedt.no/produkter/vis_produkter_2.php?produkt_serie=84&mv=1

Singel er et godt alternativ til bark, da den ikke komposterer og blir borte i løpet av kort tid. Selvfølgelig med duk under. Og man bør bruke vintergrønne planter som ikke søpler for mye, slik at det danner grunnlag for ugress. Mikrobiota, einer, barlind (taxus repandens) er gode kandidater. Gjerne i kombinasjoner, slik at man får et fargespill. Da blir ikke skråningen så kjedelig.
   #7
 21     Sogn     2
Gravelfix er smart, men har sett priser på rundt 110-130 per m2 - og det har ikke jeg budsjett til. Min største skråning er ca 30x4 meter.

Pluss på duk og singel så er du sikkert oppi 150? Da vil min skråning koste nær 20.000 uten en eneste plante...

Alternativet er jo alltids å lå det spire opp gress som en trimmer noen ganger i året - men det er nok det styggeste valget (men latterlig billig ifht alternativene over)

   #8
 211     Østlandet     1
Grusduken virker smart, men dyrt var det.

Som et alternativ til viltvoksende gress er kanskje blomstereng? Det finnes frøblandinger med diverse norske grøftekant-planter, og det kan være fint.

Da skal man vel bare slå det et par ganger i løpet av sommeren? Som de gjorde tidligere med ljå, så gressklipperen er kanskje litt voldsom til det?
   #9
 3 259     Akershus     1
Men ikke tro at blomstereng blandingene tilsvarer norsk blomstereng. Ymse greier for å si det sånn, så ifht frøing osv tror jeg ikke det er noe vesentlig poeng å slå enga på samme måte som man gjorde i gamledager.
Signatur