40,814    36    10  

Fjerning av kvist/hageavfall

 896     Østfold     3
Jeg har store mengder kvist liggende på tomta etter at jeg i fjor felte en del trær, og ønsker nå å bli kvitt dette.

Har tenkt tre mulige løsninger:

1. Leie inn et firma som fjerner det
Fristende, men jeg aner ikke hvor mye slikt koster.

2. Leie container, henger eller lastebil og gjøre jobben selv
På grunn av det store volumet trengs det nok flere turer. Antar at volumet får plass i 2-3 containere, og av den grunn er en liten burhenger ikke spesielt godt egnet.

3. Leie en kraftig fliskutter
Det aller meste vil nok gå igjennom en kraftig fliskutter.

Noen som har noen innspill eller erfaringer med hvordan en kan bli kvitt store mengder kvist billigst mulig med minst mulig arbeid?

   #1
 152     Norge     1
Driver en del med dette selv :-)

Har du tilgang til henger med høye karmer og har en del fritid er dette helt kurant.
Det er fantastisk hvor mye som går i henger forutsatt at alle kvister / greiner kappes opp slik at alt ligger flatt og lass blir tråkket ned etterhvert.
Dette er garantert det billigeste....

Alternativ 2 er å leie en kraftig fliskutter med selvmating, har du hjelpere til å trekke frem så tømmer du nok tomta på en dag....
Leie omtrent 2000 - 3000 for en dag for stor fliskutter.

Å leie folk med fliskutter eller bortkjøring med kontainer kommer nok på over 10000,-
   #2
 22,342     Akershus     0
Jeg har en kraftig henger med høye sidekarmer jeg fyller med kvist. Jeg tråkker det ned og bruker spennebånd. Når jeg skal tømme det fjerner jeg sidekarmene og dytter det at sideveis. På denne måten får jeg med mye, og det er lett å lesse av. Kvisten må legges slik at det ikke hivdrer fjerning av sidelemmer.
   #3
 992     Østlandet     0
Jeg har også noen store hauger kvist etter felling av trær og tung beskjæring av tre store epletrær. Jeg vil tro de tre haugene hver er på ca 4x4x1,5m.

Dog - en dags nytelse i solen og en privatmodell av en kvern er alt som trengs. Hvis du er som de fleste av oss - har mer tid enn penger, så ville jeg bare gjøvet løs på haugen. Husk øreklokker!
   #4
 152     Norge     0
Har kvernet mye hageavfall...
De er kun brukendes til avfall fra hekk og type ripsbusker.
Går du løs på greiner tykkere en pekefinger så kommer hagla kjapt frem og kvern blir blåst til atomer Smile
  (trådstarter)
   #5
 896     Østfold     0
Siden jeg ved bortkjøring vil måtte leie henger og kjøre 2 mil hver vei til fyllinga er spørsmålet hvor mye en grei kvern koster i forhold til kostnaden ved bortkjøring.

Jeg ser at Jula har kompostkverner fra ca 1 300 til ca 4 200. http://www.jula.no/hage/kompostkvernere-og-jordfresere/kompostkvern/

Er Meec kompostkvernen til 1 295 grei eller bare billig ræl? I følge opplysningene kan den ta opptill 40 mm tykkelse. Dette er ca dobbelt så tykt som den tykkeste delen av min pekefinger.

Hvor gjør man av flisen hvis man ikke har kompostbinge? Sprer den utover plenen/tomta?
   #6
 389     Nesodden     0
Hei,

Jeg har prøvd alle varianter.
Den absolutt billigste og kjappeste er å kjøre det bort med stor henger. Selv med 2 mil reisevei. En fliskutter, som ikke henger på traktor, tar bare 2 cm kvist. Selv om det står 3cm, er min erfaring.
   #7
 24,688     Akershus     0
Brukte båthenger til lange rajer med buskkaprifol. Gikk på utrolig mye. Husk imidertid på at skil/lys skal være synlig. Fest ev lysbjelken på lasset.

Flis kan en kanskje tørke og brenne. volumet krymper ofte utrolig ved kverning. Vi strør det som bark mellom busker og trær.
Signatur

   #8
 992     Østlandet     0
Min er en modell med valser, dvs den klipper ikke, den bare moser. 35-40mm går glatt med denne. Jeg kjenner ikke prisen, men tenker at den nok kostet 2-3.000.

Jeg bruker avfallet i en skråning som dekkbark og rundt husveggene i rosebedene. Noe putter jeg i vedsekker for tørking og nytter som opptenningsved til vinteren.
   #9
 681     Bergen     0
Jeg har akkurat gjort det samme. 1 mål tomt, med mye trær. Kuttet vekk all ved, og samlet greiner opp i 3-4 bunker. Leide meg en beltegående fliskutter her i bergen for 2000kr for en helg. (ordinærpris 2800, men fikk prutet den ned litt) Denne tar opp til 15cm greiner. Jeg har kjørt igjennom med 12, og det gikk helt fint. Brukte ca en arbeidsdag på dette aleine. Flisen spredde jeg utover på tomten.
Her er et eksempel på hjul som fraktes med henger:
http://bergen.naboen.no/produkt.aspx?pid=501&prod=Kompostkvern+Bensin+%C3%9812cm
Signatur
   #10
 577     Auli     0
Svigerfar flytter til leilighet (og kvitter seg med ting han ikke trenger), så jeg fikk denne fra Jula av han - hentet den i går da vi tok 4-5 trær i helgen, så skal prøve meg på å kverne litt med denne i morgen. Spent på tykkelsen den klarer. Kan rapportere tilbake!
Signatur