(trådstarter)
   #11
 398     0
Er det den siste lille biten av røret som går gjennom ytterveggen som skal helle svakt nedover? Ikke mulig å se når røret er inne i veggen.
Sånn går røret:

Frostfri utvendig kran? - f6dc9cc42246445b8f229f0975d45008.jpg - Pinje
Signatur

   #12
 2,779     0
Hele lengden fra der det går gjennom veggen til varmt rom og innvendig stengekran bør ha fall mot utvendig kran, og tappes tomt før det blir nattefrost på høsten...
   #13
 24,668     Akershus     0
Ideelt bør det her være litt fall hele veien fra rød innendørs stoppekran og helt til utekran.

Trolig vil det gå bra uansett, bare utekrana er åpen om vinteren.
Signatur
  (trådstarter)
   #14
 398     0
OK, takk for informasjonen!
Signatur
TSt
   #15
 14,509     0
Er røret langt så må det som sagt lengre opp være en lufteskrue på yttersiden av kranen (kan være integrert i denne) for at det skal renne ut. Vet det ut i fra at jeg hadde det slik i hus jeg bodde i 15 år. Siden det var sameie og utekran var felles var det ikke alltid alle husket å åpne lufteskruen og da var den frosset. (åpner den neste gang jeg er nede i kjelleren, da kan en glemme det)
   #16
 24,668     Akershus     1
Hvis det er jevnt fall på røret burde det renne tomt selv om en kun åpner ute, men tar litt tid. Hvis det er en liten svank, kan en få en lang vannlås som kan fryse. Dersom en lufter med vannlås, vil kanskje svanken tømmes pga hevertvirkning?
Signatur
TSt
   #17
 14,509     0
Har som sagt forsøkt og det trenger ikke renne tomt. Men mulig ved å ha større tverrsnitt at en lettere kan få vannet til å renne ut ved at den drar luft inn samme vei. Var som sagt i sameie og kran i fellesareal i kjeller men i innerste kjellerrommet, derfor var det ikke alle som orket å gå inn igjen og åpne lufteskruen etter at kranen var åpnet. Men da fant vi den som regel frosset ute hvis vi skulle benytte slangen en mildværsdag. Med kran på skyggesiden tinte den ikke så fort.

Vann utkastene garanterer de ikke at renner tomme av seg selv hvis en har Gardena koblingen stående på kranen. Men dette gikk bra, men har noen kjente som må stappe en q-tips opp i kranen for å få den til å begynne å "slippe" vannet.

   #18
 24,668     Akershus     0
Fjærbelastede tilbakeslagsventiler kan skape trøbbel. Kverket et Oras trykkstyrt batteri på hytta.

I nyere installasjoner vil en gjerne finne slike i kranene, ikke minst i en utendørs slangekran. Om en monterer slikt her, så ville det være en fordel å sette den etter stoppekrana og ev fjerne slikt fra utekran.
Signatur